Bedrijventerrein De Stroet gaat voor duurzaam

LUNTEREN – Geen enkel bedrijf kan meer om duurzaam ondernemen heen. En er is goed nieuws! Want duurzaam ondernemen levert niet alleen milieu- en maatschappelijke voordelen op, maar ook financiële winst. “Redenen genoeg om dus aan de slag te gaan!” 

De Gemeente Ede, de Provincie Gelderland en ondernemersvereniging bedrijventerrein De Stroet, hebben om deze reden het initiatief genomen om bedrijventerrein De Stroet in Lunteren te verduurzamen. Op 7 april j.l. organiseerde de ondernemersvereniging een bijeenkomst en losten daarmee het officiële startschot om aan de slag te gaan.

Tijdens de bijeenkomst gingen Joost Straat en Patrick van Dam van INNAX in op de kansen die verduurzamen, waaronder energiebesparing, bieden. “Er zijn veel kansen die je kan grijpen. Het is zonde om het niet te doen. Veel energiebesparende maatregelen leveren gelijk financieel en duurzaam voordeel.” aldus Joost Straat, verduurzamer van INNAX.

Jos Goor van Rabobank presenteerde de financieringsmogelijkheden die Rabobank hierin biedt, met een interessante aanbieding als financiering nodig blijkt te zijn. Jos Goor waarschuwde wel “Banken financieren liever verduurzaamde panden. Het is ondertussen al moeilijker om een lening te krijgen voor een pand dat niet duurzaam is.”

Om concreet af te sluiten en ondernemers van het bedrijventerrein verder op weg te helpen is er het aanbod van de Gemeente Ede en de Provincie Gelderland om flink gesubsidieerd een duurzaamheidsscan uit te laten voeren. De experts van INNAX zullen op locatie de kansen en risico`s in beeld brengen. Een aantal ondernemers hebben de scan ondertussen al laten doen.

De subsidie is eenmalig en beperkt tot 15 bedrijven. Gelukkig zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar. U kunt zich voor meer informatie vrijblijvend hiervoor aanmelden. Aanmelden voor informatie: https://forms.office.com/r/B97UA4msc5

Voor meer informatie neemt u contact op met Patrick van Dam, 088-553 3360, PvanDam@INNAX.nl

Lees hier de online krant van deze week.