Nieuwe toeristenfolders voor Lunteren!

LUNTEREN – Vorige week ontving Museum Lunteren de laatste groep 8 voor het project Goudsberg. De belangstelling voor dit project was dit jaar weer groot, deelnemende scholen waren De Bron, De Wegwijzer, De Nederwoudschool, De Ruitenbeekschool en De Triangel. 

Met dit project gaan de leerlingen op zoek naar het erfgoed dat Lunteren te bieden heeft en wat toeristen beslist moeten zien wanneer ze ons dorp bezoeken. In groepjes van 3 gaan de leerlingen uitzoeken hoe het Buurtbos is ontstaan, waarom de Koepel in het bos staat, de Celtic Fields, de Germaanse put, de Hessenweg met de Hessenhut, de Tijdlijntrap in de grote Zandgroeve en het Middelpunt van Nederland.

Allereerst bezoeken de leerlingen Museum Lunteren om daar alvast hun kennis op te steken, vervolgens gaan ze met de leerkracht een fietstocht maken langs alle bovengenoemde bezienswaardigheden. 

Aan het eind van de week presenteren de leerlingen aan elkaar wat ze te weten zijn gekomen over hun onderwerp, dit kan zijn doormiddel van een filmpje, folder of boekjes. 

Dit jaar waren de medewerkers educatie voor het eerst uitgenodigd door basisschool de Triangel om als vakjury op te treden tijdens de presentatie. Heel boeiend en informatief om te zien hoe leerlingen hun omgeving ontdekken.De opzet van dit project is, dat wanneer leerlingen de basisschool verlaten ze op de hoogte zijn van al het mooie erfgoed dat Lunteren te bieden heeft. 

Lees hier de online krant van deze week.