Plaatsen bloembakken op de Hoofdweg in Ederveen

EDERVEEN – Begin maart zijn door de gemeente bloembakken geplaatst op het noordelijke deel van de Hoofdweg in Ederveen. Deze bloembakken zijn daarna verplaatst door inwoners die het heft in eigen hand namen. De gemeente plaatst de bloembakken binnenkort opnieuw en neemt aanvullende maatregelen voor de doorstroming van het verkeer. 

De Hoofdweg heeft de inrichting van een vijftigkilometerweg, maar hier mag maximaal dertig kilometer per uur gereden worden. De Dorpsraad Ederveen/De Klomp heeft zijn zorg uitgesproken over ongelukken die kunnen gebeuren op deze weg. Op termijn moet de weg de juiste inrichting krijgen. Daar is de komende jaren nog geen geld voor beschikbaar. Als tijdelijke oplossing is gekozen voor bloembakken, in overleg met de Dorpsraad. De gemeente is niet blij met het feit dat deze bloembakken verplaatst zijn zonder overleg. 

Gesprek

Nu de bloembakken zijn weggehaald, blijft de gemeente in gesprek met de Dorpsraad en andere betrokken partijen. De gemeente snapt dat de bloembakken wellicht beter aangegeven konden worden, maar dat kan uiteraard ook in goed overleg. Binnenkort worden de bakken nogmaals geplaatst. De reflecterende borden op de bakken worden dan ook vervangen, en een vrachtwagen zal direct testen of de bakken zodanig gepositioneerd zijn dat de doorstroming niet in het geding komt. Ook zal er voor een korte periode een tekstkar aan de noordzijde van Ederveen geplaatst worden om automobilisten er extra op te wijzen dat de inrichting van de weg veranderd is.

Na enkele maanden zal er weer een verkeerstelling plaatsvinden. De gegevens van deze en een oudere telling worden naast elkaar gelegd om te kijken of de maatregelen om de snelheid te beperken ook daadwerkelijk remmend zijn. Indien de resultaten positief zijn gaat de gemeente met onder andere de Dorpsraad weer het gesprek aan om te bepalen hoe dit tot een meer permanentere oplossing kan leiden.Heeft u voor die tijd nog vragen, mail dan gerust naar dedorpen@ede.nl

Lees hier de online krant van deze week.