Grote fietsverlichtingscontrole aan de Barneveldseweg

LUNTEREN – Ter hoogte van Spelt Tweewielers vond er dinsdagochtend een grootschalige verlichtingscontrole plaats. Zo’n beetje alle leerlingen uit Lunteren van het Johannes Fontanus College, de Meerwaarde en het Van Lodenstein College die het eerste uur moesten beginnen werden gecontroleerd.

Wijkagenten Ilco en Petra begeleiden de scholieren naar het tankstation waar jongerenwerkers Jan en Gerrie van Malkander met ze in gesprek gingen. Iedereen kwam ervan af met een waarschuwing en een fietslamp voor de veiligheid, geleverd door Spelt Tweewielers. Mochten ze in de toekomst weer aangehouden worden dan kost het zestig euro exclusief administratiekosten. 

MOP

Tijdens het gesprek vertelden Jan en Gerrie wat Malkander inhoudt en wat hun werkzaamheden zijn. Zo vertelden zij over de Mobiel Ontmoetingsplek (MOP) voor jongeren waar ze kunnen gamen, (bord)spelen kunnen spelen, gezellig kunnen kletsen met vrienden en waar nodig zij hun ei kwijt kunnen.

In Otterlo staat de bus elke vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur bij de Ericaschool aan de Sportlaan, en elke even week om woensdagmiddag van 14.30 – 16.30 uur achter het Kulturhus in Wekerom. De oneven weken staat de bus op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur bij de Skatebaan aan de Reeënlaan in Lunteren. Na het gesprek konden de scholieren weer veilig hun weg vervolgen.

Lees hier de online krant van deze week.