Wim van den Berg draagt handel over aan Van Harn Wekerom

LUNTEREN/WEKEROM – Nadat Wim, oftewel Willem van de Pompen, in 2018 stopte, om gezondheidsredenen, met de aanleg van beregeningsystemen is hij nu ook gestopt met de handel in beregening.  Vanaf 2 april heeft hij de handel overgedragen aan Van Harn Bestratingsmaterialen uit Wekerom.

“Midden jaren tachtig ben ik bij mijn toenmalige werkgever begonnen met sproeierinstallaties. Dat was destijds nog heel uniek in Nederland, het kwam toen hoofdzakelijk uit Amerika,” vertelt Wim over zijn beginperiode. “Ik ben mij daar toen in gaan verdiepen en in 1992 ben ik voor mijzelf begonnen. Ik was toen één van de weinigen in de omgeving die daarvoor de installatie deed. Na een aantal jaar gingen hoveniers dit ook doen. Om die reden ben ik toen ook verkoop gaan doen,” vertelt Wim die naast particulieren hoofdzakelijk hoveniers als klant had. Deze groep vormt ook voornamelijk   de klanten van Van Harn uit Wekerom. Zij leveren al diverse tuinmaterialen en beregeningsmaterialen sluit hier goed op aan. 

Zo’n dertig jaar geleden werd Van Harn opgericht door de in 2023 overleden Lunteraar Jan Willem van Harn. Eind jaren negentig kwam Dirk de Vries bij het bedrijf te werken. Het bedrijf dat tegenwoordig gevestigd is aan de Edeseweg 19d werd in 2014 door Dirk de Vries en zijn collega Jan Willem van Wely overgenomen. Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment van o.a. grind en split, tegels, sierbestrating, zwerfkeien, (gebakken) klinkers, verlichting, tuinaccessoires en tegenwoordig ook beregeningsmaterialen.

Het bedrijf heeft een terrein van 14.000 m2 met daarop een prachtige nieuwe showtuin waar bijna alle producten te zien zijn. Naast dat Van Harn producten verkoopt bieden zij ook advies aan.  “We zijn continu in ontwikkeling en nu kwam de kans om beregening erbij te doen. Dat vonden we een mooie meerwaarde aan ons assortiment,” vertelt Dirk die daarnaast benadrukt dat zij enkel beregeningsmaterialen verkopen en niet de aanleg verzorgen en ook geen pompen en waterbronnen verkopen.

Via één van zijn klanten kwam Dirk de Vries ter ore dat Wim van den Berg met de handel wilde stoppen. Zodoende kwamen ze met elkaar in contact en was de deal snel beklonken. “We gaan verder op dezelfde manier,” vertelt Dirk de Vries. “Wim blijft in de eerste tijd wel betrokken voor support en vragen,” vult hij aan.

Door de ruime openingstijden en het ruime aantal vakbekwame mensen is er altijd iemand die kan helpen.  “Daarnaast hebben we wel één iemand die zich hierin helemaal gaat specialiseren.”

Naast dat je bij Van Harn materialen kunt ophalen is er ook een mogelijkheid tot bezorgen. Uiteraard is het mogelijk om ook de beregeningsmaterialen mee te laten bezorgen met een bestelling bestratingsmateriaal.

Via deze weg wil Wim al zijn klanten bedanken. Hij is blij dat zijn klanten op deze manier in goede handen zijn.Van Harn is van maandag tot vrijdag geopend van 07:00 tot 18:00 uur en op zaterdag 07:30 tot 16:00 uur. Meer informatie kan je vinden op 

www.vanharn.nl

Lees hier de online krant van deze week.