Lunterse ondernemer Karin Boon geeft workshops AI

LUNTEREN – Alhoewel AI oftewel kunstmatige intelligentie al langer bestaat, is het sinds een paar jaar, door de komst van Chat GPT, ook voor een breder publiek beschikbaar. Vele particulieren experimenteren er hevig op los en bedrijven weten het al succesvol in te zetten om hun bedrijfsprocessen te versnellen. Zo ook Karin Boon.

Karin Boon is echt een pionier als het gaat om technische ontwikkelingen. “Ik heb een communicatie- en reclamebureau waarmee ik merken help met de branding. Dus het visuele aspect van het merk en de storyline,” legt Karin uit over haar bedrijf BOON the Agency. “Dit heb ik gedaan voor Makelaarskantoor Stroomberg en Restaurant De Wormshoef. Dat is heel lokaal, maar ook voor grote merken doen wij de branding,” vervolgt zij. 

Met de uitwerking van het visuele aspect is haar passie voor A.I. ontstaan, hierbij genereert A.I. een compleet nieuwe niet bestaande huisstijl.

Influencers

Dat Karin een oog heeft voor het succesvol toepassen van technische ontwikkelingen blijkt wel uit haar verleden. Tijdens het begin van haar carrière werkte Karin bij grote bedrijven zoals De Telegraaf en KPN, waar zij al vroeg in aanraking kwam met internet en de mogelijkheden hiervan. 

“In 2013 heb ik mijn bedrijf als distributeur van baby-artikelen verkocht. Ik leerde in die tijd al wel dat het belangrijk is om samen met influencers te werken, om de online-business te begrijpen. Ik heb zelf ook een online-magazine gehad met 60.000 unieke bezoekers per maand. Ik was daarmee één van de eerste ‘mommy-influencers’ van Nederland,” vertelt Karin over haar begindagen als ondernemer.

Later gebruikte Karin deze kennis om bedrijven en influencers met elkaar in contact te brengen. Hieruit vloeide dan ook haar pr-/marketingbureau BOON the Agency. Karin houdt zich hierin vooral bezig met het bedenken van creatieve strategieën, de uitwerking hiervan besteedt zij uit. 

“Ik wilde niet photoshoppen. Dat kost mij te veel tijd en dat vind ik niet leuk. Ik werk daarom ook samen met een groep van 14 verschillende mensen, die allemaal  een onderdeel oppakken van een project dat ik doe,” legt Karin uit. 

Toepassing

Vooral in de uitwerking van haar plannen merkt Karin de voordelen van AI. “Waar ik vroeger een tekstschrijver nodig had voor de uitwerking, laat ik dat nu door Chat GPT doen,” vertelt Karin over een programma die automatisch teksten genereert op basis van jouw input. Toch erkent Karin ook de gebreken van Chat GPT. Bij het programma geldt namelijk dat je oogst wat je zaait. De zogeheten ‘prompt’ oftewel aansturing van het programma is heel belangrijk. “Mensen die daar heel goed in worden, kunnen daarmee veel geld verdienen,” vertelt Karin.

Als Karin wordt gevraagd naar de impact die AI gaat hebben op onze samenleving antwoordt zij: “AI zorgt qua innovatie voor 50 procent, waarvan internet maar een enkele procent is.” Volgens Karin gaat de impact van AI op onze samenleving dan ook groter zijn dan internet.

Alhoewel AI hele grote toepassingen kent is het ook interessant voor alledaagse dingen. “Stel je hebt nog maar drie dingen in de koelkast, dan kan je AI vragen welke gerechten je hiermee kunt maken. Maar je zou ook je hele vakantie kunnen inplannen,” legt Karin uit.

Meer weten over Karin en haar workshops? Kijk dan op 

www.boontheagency.nl.

Lees hier de online krant van deze week.