Jubileum clubdag Trix Express

EDERVEEN – Zaterdag 18 maart vond in het Dorpshuis De Zicht in Ederveen het tweede lustrum plaats met een club dag van TEVVN (Trix Express Vrienden Vereniging Nederland). Het tienjarige bestaan werd deze dag gekoppeld aan een treinenbeurs (Trix). TEVVN is het kleinere broertje van de grotere Trix Express Club.

Al vroeg in de ochtend kwamen leden van TEVVN naar Ederveen voor de jubileum clubdag. Zelf uit Groningen en Zuid-Limburg waren leden gekomen om met elkaar ene gezellige dag te hebben. En, om ook hun wereld van de modelspoor te presenteren aan het publiek. 

Belangstellenden waren er en de gehele dag door waren er bezoekers die even naar binnenstapten om kennis te nemen met het merkt Trix Express en hun beoefenaars. Wie zaterdag het dorpshuis De Zicht binnenstapte kwam in de wereld van het modelspoor. Niet de afgewerkte banen met landschappen, lange treinen, rijdende auto’s en een modelwereld in beweging.

Zaterdag kon de bezoeker kijken achter de façade van de grote modelbanen. Zij zag hoe modelspoorhobbyisten te werk gingen voordat het materieel daadwerkelijk de baan op kon. Het is de wereld achter de schermen waarmee men zaterdag kennis kon maken. Wie zich wil onderdompelen in de magische wereld van de spoorwegmodelbouw is zaterdag 8 april welkom in De Bilt. Daar wordt de jaarlijkse club dag gehouden van Trix Express.

Lees hier de online krant van deze week.