Muziekcentrum Lunteren ingewijd met twee openingsconcerten!

LUNTEREN – De instrumenten waren opgesteld en gestemd, de stoelen stonden klaar, de drankjes stonden koud: de openingsconcerten waren klaar om te beginnen! Na maanden van drukke voorbereidingen voor de eerste concerten in het nieuwe gebouw was het op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart zover. Met op beide avonden een mooi afwisselend programma.

Op vrijdag werd er afgetrapt door de jeugdorkesten van MCL. De samenspeelgroep opende met herkenbare liedjes de avond. Vervolgens wisselden het jeugdfanfareorkest en het jeugdslagwerkorkest elkaar af, en speelden zij ook een aantal nummers samen. In de zaal zaten veel trotse (groot)ouders samen met de rest van het publiek te kijken en luisteren naar het gevarieerde programma tot de pauze.

Het fanfareorkest kwam zowel op vrijdag- als zaterdagavond in actie. Met brassmuziek, filmmuziek en klassieke orkeststukken liet het orkest zich van zijn veelzijdige kant zien. Met de solo van Jens van Dodeweerd als een van de hoogtepunten. De vrijdagavond werd afgesloten met KapaKapa, waarbij alle jeugdleden samen met het fanfareorkest de toegift verzorgden.Op zaterdag sloot het slagwerkorkest de avond af na de pauze. Aangevuld met bas, gitaar, zang en twee blazers uit het fanfareorkest speelden zij een mix van bekende pop- en rockmuziek uit de TOP2000. Hiermee gaven zij een voorproefje voor de concerten op 29 en 30 november waar de muziek uit de ‘lijst der lijsten’ centraal zal staan. Er werd meegedanst en gezongen, een mooie afsluiting van de avond! Na het concert was er natuurlijk de gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje, het bleef nog lang gezellig aan De Haverkamp.

Lees hier de online krant van deze week.