Marten Toonder ‘Een Heer van Stand’ in Museum Lunteren

LUNTEREN – Museum Lunteren biedt een uniek podium aan een van de grootste schrijvers van Nederland Marten Toonder

Marten Toonder is de geestelijk vader van Olivier B. Bommel en Tom Poes en vele andere onvergetelijke personages. Talloze lezers kennen de beeldverhalen over deze hoofdfiguren Tom Poes en de Olivier B. Bommel, die tussen 1960 en 1985 dagelijks in een aantal kranten verschenen. 

Toonder heeft bewezen dat hij niet alleen een begenadigd tekenaar was, maar ook een groot literair schrijver. Als taalvernieuwer verrijkte Toonder de Nederlandse taal met veel nieuwe woorden en begrippen als ‘minkukel’ en ‘kommer en kwel’. 

De bijdrage die Toonder heeft geleverd aan het Nederlands culturele erfgoed kan niet hoog genoeg ingeschat worden. Hij is vele malen geëerd om zijn werk.

Museum Lunteren is verheugd en trots u deze bijzondere expositie te tonen met uniek materiaal dat zelden of nooit te zien was, waarbij wij de bijzondere  wereld van deze markante man belichten in een 5-tal fasen. 

Deze overzichtstentoonstelling over het leven van Marten Toonder komt naar Museum Lunteren, dankzij de nauwe samenwerking met de Marten Toonder Company, Museum de Bommelzolder, Literatuurmuseum, St. Jan Kruis museum, Klaas Driebergen en Paul Verhaak, 

Expositie Marten Toonder ‘Een Heer van Stand’ is te bezoeken vanaf 

31 mei tot en met 29 oktober 2022. 

Tijdens deze expositie worden er in de maanden juni, september en oktober lezingen gehouden.

Meer informatie, ook over deze lezingen, vindt u op www.museumlunteren.nl

Lees hier de online krant van deze week.