Therapeutisch Centrum Lunteren viert twee jubilea

Henk de Rooy

LUNTEREN – Twee jubilea zijn er in 2023 te vieren bij Therapeutisch Centrum Lunteren (TCL). Ten eerste zijn drie medewerkers 25 jaar werkzaam in Lunteren. Het zijn Pieter Vaessen, Tom Adding en Barbara Roordink die, samen met Jan Vinke (pensioen 2022), aan de wieg van de praktijk hebben gestaan. Met enthousiasme, tijd, energie en veel doorzettingsvermogen is er een team van 10 specialisten opgebouwd. 

Ten tweede is TCL in december alweer 10 jaar gehuisvest in het Gezondheids Centrum Lunteren aan de Barneveldseweg. In Lunteren en omgeving is TCL dan ook een vertrouwd baken voor haar patiënten. 

Stabiliteit in het team

Het begint in juni 1998, wanneer Pieter Vaessen start als manueel therapeut bij Rob Korenromp (Lunteren), waar hij Tom Adding als collega binnen ziet komen. Op de valreep van datzelfde jaar stapt Barbara Roordink de praktijk van Korenromp binnen. De basis voor 25 jaar samenwerken is gelegd.

Vijf jaar later starten Pieter en Jan samen het Therapeutisch Centrum Lunteren. De praktijkruimte aan de Reeënlaan, waar ook Barbara en Tom werkzaam zijn, wordt dan grondig verbouwd. De praktijk groeit uit tot 8 fysiotherapeutische medewerkers en in 2013 volgt de verhuizing naar de huidige locatie aan de Barneveldseweg. Inmiddels is het team uitgegroeid tot 10 fysiospecialisten met elk een gedegen expertise op zijn/ haar vakgebied.

Deze bundeling van specialisten is de grote kracht van de praktijk. Daarbij is er praktisch geen verloop in het team. Hiermee is de jarenlang opgebouwde kennis en ervaring in eigen huis gebleven.

Dit geeft vertrouwen naar de patiënten en naar de verwijzers zoals huisartsen. Benadrukt wordt ook dat de band met de huisartsen in Lunteren uitstekend is. Door de stabiliteit in het team en de vele disciplines (zie kader) binnen de praktijk zijn patiënten er in vertrouwde handen. 

Hoog waarderingscijfer

Pieter over Therapeutisch Centrum Lunteren: “Het is heel prettig te ervaren dat wordt gewaardeerd wat wij hier met z’n allen doen. De kracht van het hechte en vaste team is dat we elkaar versterken met de verschillende specialisaties. We hebben een heel ervaren team, waar de patiënten enorm veel profijt van hebben. We zijn een team dat met heel veel plezier werkt en we gaan elke dag graag naar ons werk.”

Niet zonder trots merkt hij op dat het team en de praktijk een hoog waarderingscijfer heeft. “Dat geeft vertrouwen en we zijn hier best wel trots op.”

Patiënten vooruit helpen

Preventie heeft de nodige aandacht bij TCL. Want ook hier geldt het aloude spreekwoord dat voorkomen beter is dan genezen. De preventie zit onder andere in het meegeven van adviezen en oefeningen voor thuis of op het werk en een stuk begeleiding hierin. “Wij proberen hier te voorkomen dat patiënten met dezelfde klachten terugkomen, dan doen we ons werk goed”, aldus Pieter. Het beweegprogramma ProMuscle en de GLI zijn ook voorbeelden van preventie. 

De ziektekostenverzekeraars werken helaas niet altijd mee om de patiënten te helpen hun therapie vergoed te krijgen. Dat is een strijd die ook al 25 jaar gaande en nooit gestreden is. 

Maar het credo blijft dat Therapeutisch Centrum Lunteren er is om iedereen weer in beweging te krijgen; vanaf de geboorte tot op hoge leeftijd.

Lees hier de online krant van deze week.