Burgemeester sluit twee drugspanden aan de Goorsteeg

Op 19 februari heeft burgemeester René Verhulst twee loodsen aan de Goorsteeg in Lunteren per direct gesloten. Hij heeft dit gedaan omdat in de panden een grote hoeveelheid softdrug is aangetroffen en er materialen aanwezig waren voor het produceren van synthetische harddrugs.

De burgemeester heeft dit besluit genomen op grond van de Opiumwet. De handel in harddrugs en de productie van chemische stoffen is levensgevaarlijk en strafbaar. De sluiting betekent dat de komende zes maanden niemand de panden mag betreden. Ook de eigenaar niet.

Burgemeester Verhulst: “Ik heb de loodsen zojuist direct gesloten. Er zijn pallets vol gevaarlijke stoffen afgevoerd. Wij willen deze praktijken natuurlijk niet in onze gemeente, al weten we dat we ermee te maken hebben. Daarom ben ik blij dat deze locatie in Lunteren nu is opgerold.”

De aanpak van de georganiseerde criminaliteit, waarbij de onder- en bovenwereld worden vermengd, zogenaamde ondermijning, is een van de speerpunten op het gebied van veiligheid van de burgemeester van Ede.

Lees het gehele artikel in de Lunterse Krant, of op lunteren.com