Druk bezocht Open Huis bij Jur Soetendaal

Henk de Rooy

LUNTEREN – Bij Jur Soetendaal Vof aan de Vitterweg (tussen Lunteren en Barneveld) heeft men er twee jaar op moeten wachten. Maar afgelopen weekeinde, vrijdag 23 en zaterdag 24 september, was het dan zover: De open  dagen konden doorgaan. Met name de gloednieuwe winkel, met een betere presentatie voor het uitgebreide productaanbod, stond centraal. Tegelijkertijd konden bezoekers kennismaken met een nieuwkomer in het assortiment: Milwaukee.

Verder konden bezoekers deelnemen aan rondleidingen over het terrein en een kijkje nemen in de bedrijfsgebouwen. Die toonden onder meer de veelzijdigheid van Jur Soetendaal Vof. De basis van het bedrijf werd in 1955 gelegd, toen Jan Soetendaal startte met de verkoop en het onderhoud van landbouwmachines. Onder zoon Jur, is het bedrijf uitgegroeid tot een speler van formaat. Met een breed assortiment aan shovels en kranen voor de bouw, grondverzet en landbouw met als kern het brede aanbod aan verreikers.

Ook de derde generatie, Martin Soetendaal, is met veel enthousiasme in het familiebedrijf gestapt. De kracht van het bedrijf is haar goede service. Martin hierover: “In deze huidige tijd is goede service ontzettend belangrijk. Daarmee kun je het verschil maken ten opzichte van anderen. Wij repareren alles zelf en indien mogelijk dezelfde dag nog. Onze klanten hebben hun machines dagelijks nodig. Daar spelen wij op in door goed contact met de klant te hebben over de aard van de reparatie en vervolgens snelle service te verlenen.”

Het goede contact vertaalde zich ook tijdens de twee open dagen. Bezoekers werden uitgenodigd over het gehele bedrijf en de rondleidingen waren erg in trek. De vele machines, van klein tot groot sommige meer dan imposant, hadden over belangstelling niet te klagen. Medewerkers van het bedrijf vertelden over de mogelijkheden en de werking ervan. Een aantal van hen hebben zich in de achterliggende jaren gespecialiseerd op het gebied van verreikers. Op het terrein aan de Vitterweg stonden ze, de Magni, Manitou, Merlo en JCB verreikers. Met name voor deze machines was er serieuze belangstelling van de bezoekers.

De winkel is het domein voor de tuin- en park gereedschappen, waarbij nieuwkomer Milwaukee werd gepresenteerd. De producten van deze nieuwkomer zijn een welkome aanvulling op het assortiment van StihlStigaHikokiKränzle en Jepson.

Netwerken

De twee open dagen toonden de veelzijdigheid van Jur Soetendaal Vof met een breed aanbod aan shovels, gravers en heftrucks. En terwijl vader en moeder zich lieten rondleiden langs tractoren, maaiers en aanhangers, werden kinderen vermaakt met een diversiteit van activiteiten. En natuurlijk, was er ook aan de inwendige mens gedacht. Wat het netwerken op deze dagen wel zo aangenaam maakte.

Lees hier de online krant van deze week.