CNS De Triangel: Buitenatelier voor de doeners

Op De Triangel gaan zo’n zeven leerlingen iedere maandagochtend praktisch aan de slag o.l.v. een enthousiaste leerkracht en onderwijsassistente. Deze leerlingen leren dan op een andere manier dan volgens het ‘normale’ systeem. 

In de klusklas leren zij o.a. meten en wegen: zowel voor de techniek als in de keuken. Zo krijgen ze de theorie toch binnen, maar dan op een praktische manier. Zelfvertrouwen opbouwen is voor leerlingen in de klusklas erg belangrijk! 

Het ontbrak de klusgroep nog aan een eigen werkplek. Daarom is het afgelopen schooljaar de bestaande schuur vervangen en is deze deels omgetoverd tot een buitenatelier met werkbanken. Sinds maart 2022 kunnen de leerlingen daar naar hartenlust klussen. Het volgende project wordt blijvende moestuinbakken realiseren op het schoolplein.

Gedurende het schooljaar werken de leerlingen in de klusklas aan projecten. Hierbij zijn we geholpen door verschillende bedrijven. Ons eerste project ging over: ‘Waar komt ons eten vandaan?’ Zo hebben we een bezoek gebracht aan verschillende boerderijen en de supermarkt. Bij alle bedrijven mochten de leerlingen de handen uit de mouwen steken. Iets dat ze graag doen!

Tijdens het thema: ‘Bouw je eigen droomwoning’, zijn we bij een architectenkantoor, een bedrijf dat trappen maakt en op een bouwplaats geweest.

Hoe mooi is het als de leerlingen kennis mogen maken met uw bedrijf?! Staat u er voor open om onze leerlingen te ontvangen, kennis mee te geven en hun handen uit de mouwen te laten steken, dan vinden wij het ontzettend fijn als u contact met ons opneemt via: imke@cnsdetriangel-lunteren.nl 

Lees hier de online krant van deze week.