Week van de opvoeding in De Zicht Ederveen Met elkaar activiteiten beleven en doen

Henk de Rooy

EDERVEEN – De vorige week, van 2 t/m 8 oktober, stond in het teken van de Week van de Opvoeding. De landelijke organisatie was in handen van het Nederlands Jeugdinstituut met als thema: Samen delen, Samen weten. Een week die draaide om ontmoeting en uitwisseling van kennis voor en door ouders.

Zo ook in Ederveen, waar Linda van Ravenswaaij (beheerder De Zicht) in samenwerking met het bestuur van het dorpshuis een mooi programma in elkaar had gezet. 

Verschillende leeftijdsgroepen

Het was voor het tweede achtereenvolgende jaar dat De Zicht deelnam aan de Week van de Opvoeding. Vorig jaar, 2022, was er een voorzichtig begin met een voorleesochtend. Het succes van toen vertaalde zich dit jaar in een divers programma waarbij rekening was gehouden met de verschillende leeftijdsgroepen. Op het programma stonden o.a.: peuterochtend, ouder-kind high tea, schilderworkshop. 

Ook de Ederveense sportverenigingen werden bij de activiteiten betrokken. Er waren clinics van volleybal (Evoba), hardloop (LVE), muziek (Irene) en tennis (TV Ederveen).

Een perfecte plek

“We wilden ook de verenigingen betrekken bij de Week van de Opvoeding. Zij konden zo bekendheid geven aan hun activiteiten met het organiseren van clinics. Het dorpshuis De Zicht is hiervoor een perfecte plek en gelegenheid”, verduidelijkt beheerder Linda van Ravenswaaij de rol van De Zicht in het geheel.

“Bewoners van Ederveen en omgeving willen we stimuleren voor het opzetten van activiteiten. Het met elkaar doen en beleven en ontmoeten. Hieruit ontstaan er gesprekken en contacten. ”

Reacties als: O …, wat leuk. Er wordt weer iets georganiseerd in Ederveen, zijn dan ook veel gehoord.

Zoek elkaar op

Linda: “Het is prachtig te zien dat iedereen het er naar de zin heeft. Dat er met elkaar leuke dingen worden gedaan. Dat geeft heel veel energie, aan de deelnemers, maar ook naar mezelf. Ik zou willen zeggen: Zoek elkaar op. Het dorpshuis faciliteert hierin.”

Haar boodschap is dan ook: Kom gerust eens binnen wandelen en ontdek de mogelijkheden die het dorpshuis De Zicht biedt. Zoals voor het leggen van een kaartje, sjoelen of een gezellige koffieochtend. De activiteiten zijn laagdrempelig en veelal gratis.

Ook jongeren worden in dit verband niet vergeten. Vorig jaar was er speciaal voor hen een game-avond georganiseerd. Een succes met een opkomst boven verwachting. Ook de jongeren uit Ederveen wil het dorpshuis De Zicht bereiken met de woorden: ook voor hen geldt het motto: Met elkaar activiteiten beleven en doen. 

Lees hier de online krant van deze week.