Aftrap Week tegen Eenzaamheid door wethouder Van der Schans

REGIO – Wethouder Pieter van der Schans en een aantal raadsleden van de gemeente Ede maakten gebruik van de uitnodiging om een werkbezoek aan Malkander te brengen op de eerste dag van de Week tegen Eenzaamheid. Het thema ‘Prettig ouder worden in Ede’, en met name het Informatief Huisbezoek 75+ en Automobiel, diensten waarvan ouderen gebruik kunnen maken, waren de gespreksonderwerpen. 

Vrijwilligers aan het woord

Een aantal vrijwilligers was aanwezig bij dit werkbezoek, zij vertelden met veel bevlogenheid over hun ervaringen tijdens huisbezoeken bij inwoners van 75 jaar en ouder. Het tegengaan van eenzaamheid begint met het signaleren ervan. Zowel tijdens huisbezoek als ritjes met Automobiel bemerken vrijwilligers dat er ouderen zijn met een klein netwerk of soms zelfs bijna geen mensen spreken. 

Allen waren het er over eens dat het vrijwilligerswerk bijdraagt aan zingeving en aan betrokkenheid bij ouderen in Ede. De vrijwilligers maken zich echter ook zorgen over de vergrijzing, de complexiteit van zorg en de betaalbaarheid van bijvoorbeeld vervoer, want de vervoersdienst Automobiel groeit uit z’n jasje. 

Het werkbezoek was een mooie gelegenheid hierover informatie met elkaar uit te wisselen en het belang van ondersteunende diensten voor ouderen in Ede te benadrukken.

Bezoek Wethouder Van der Schans

Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan een echtpaar waar Pieter van der Schans samen met vrijwilliger Elly Jansen. Zij werden door een vrijwillige chauffeur bij Automobiel gebracht en gehaald. 

Meer informatie over Informatief Huisbezoek 75+ en Automobiel?

Alle inwoners van 75 jaar en ouder kunnen een huisbezoek door vrijwilligers ontvangen. 

Wilt u meer informatie, u aanmelden voor een huisbezoek of een handige informatiegids Welzijn 75+ ontvangen, neem dan contact op met Malkander via 0318 208080 of stuur een e-mail naar info@malkander-ede.nl  Ook als u meer wilt weten over de dienst Automobiel, kunt u eveneens contact met ons opnemen. Of kijk op www.malkander-ede.nl 

Lees hier de online krant van deze week.