Vossenjacht met 650 scouts en 75 vossen in Ede Centrum

EDE – Op zaterdag 7 januari zijn 6 scoutinggroepen uit de gemeente Ede bij elkaar gekomen om met een groot spel het nieuwe jaar te starten.

‘Nog niet zo lang geleden was het gebruikelijk om met alle scoutinggroepen uit de gemeente Ede een vossenjacht te organiseren. Dat was altijd erg leuk. Het moest alleen gewoon weer georganiseerd worden’ zegt initiatiefnemer Anne-Jan Telgen van scouting Lunteren.

‘Bij scouting leer je al vroeg dat je zelf dingen moet aanpakken en organiseren, het is een groot feest maar je moet wel zelf de slingers ophangen, daarom heb ik een paar fanatiekelingen om me heen verzameld en zijn we het gaan organiseren”. Samen met Gerda van Veldhuizen van Scouting Lunteren en 5 anderen hebben zij de touwtjes in handen genomen en de boel op poten gezet met een groot succes tot gevolg.De jongens en meisjes van de Bevers ( 5-7 jaar), Welpen en Blauwe Vogels (7-11 jaar), Scouts (11-15 jaar) en de Explorers (15-18 jaar) zijn in het centrum van Ede op zoek gaan naar verklede mensen. 

Daarbij heeft elke leeftijdsgroep zijn eigen uitdagingen en niveau met opdrachten of vragen zodat het voor iedereen leuk is. In totaal liepen er zaterdag bijna 100 vossen in het centrum, met Burgemeester Rene Verhulst die zich vrijwillig had aangemeld.Wethouder Jan Pieter van der Schans (CDA) verantwoordelijk voor het levendig Centrum heeft de activiteit geopend. Volgens de wethouder is dit een uitgelezen kans om  het levendig centrum van zijn beste kant te laten zien in combinatie met 100 vrijwilligers en 650 jeugdleden van de scouting is dit een mooi evenement. “Het kost wat voorbereiding, maar dan staat er ook wat. Gewoon een goed plan hebben, overleggen en doen! Dat waardeer ik aan deze scouts.”

De zonnige dag was een groot succes met zelfs nog de winst voor de Explorers en de Bevers van scouting lunteren. De Bevergroep van Luca, Lola, Joppe, Siebe, Mats, Julian en Lianne heeft in 1,5 uur  tijd maar liefst 69 van de 75 verschillende vossen gevonden.

Lees hier de online krant van deze week.