Crowdfunding voor Zorgboerderij Eck-stra

LUNTEREN – Op zorgboerderij Eck-stra komen kinderen, jongeren en volwassenen uit de omgeving, daar kunnen zij genieten van de rust en ruimte van het platteland. Hier wordt een veilige plek geboden waar ze uitgedaagd worden om een stapje verder te zetten in hun ontwikkeling. Ze gaan uit van het talent en proberen de vaardigheden te verstreken of nieuwe dingen aan te leren. 

Vrijdag 9 juni is er een Open dag tussen 14:30  en 20:30 uur, kom eens een kijkje nemen op Scharrenburgersteeg 16 Lunteren.

Initiatief

Om nog meer uitdaging te kunnen bieden is de zorgboerderij uitgebreid met een techniek-lab. Een techniek-lab sluit heel goed aan bij de kinderen en jongeren die op de zorgboerderij komen. Veel kinderen en jongeren lopen er op school tegenaan dat ze niet kunnen voldoen aan alle eisen die er gesteld worden. In dit lab mogen ze met hun handen werken, hun creativiteit de ruimte geven, ligt de focus niet op goed en fout en mogen ze ontdekken wat bij hen past en waar hun talent ligt. Het gaat in dit lab ook om uitdagingen aan leren gaan, leren doorzetten en leren samenwerken.

In het techniek-lab zal er veel worden gewerkt met allerlei kosteloos materiaal zoals: karton, kranten en keukenrollen. Kinderen kunnen deze materialen gebruiken bij het maken van hun ontwerp. Maar daarnaast is de hoop om met doormiddel van de crowdfunding, een aantal techniek-sets te kunnen aanschaffen. 

Met deze technieksets kan er makkelijk worden gebouwd, om bijvoorbeeld met (tand)wielen een werkstuk in beweging te kunnen laten brengen en daar weer verder van te leren en te ontwikkelen. 

Kinderen leren door deze sets basisvaardigheden en worden uitgedaagd tot complexere ontwerpen. Met deze crowdfunding hopen we € 2.000,- of meer op te halen om allerlei verschillende materialen en technieksets te kopen. Ga naar de site van Samen voor de buurt of scan de QR-code van de advertentie en doneer voor dit mooie initiatief.

RegioBank laat het hart in de buurt weer kloppen

RegioBank en Zorgboerderij Eck-Stra hebben gezamenlijk dit initiatief ingediend bij het Samen voor de buurt. Het Samen voor de buurt is er voor elk initiatief dat zorgt voor verbinding en bijdraagt aan leefbaarheid in de buurt. 

Na succesvolle initiatieven als oa Mantelzorgtreftpunt, Odensehuis en het Fietslabyrint is ook dit weer een mooi initiatief dat lokaal verbind. Helpt u mee om dit te realiseren? Want een leefbare buurt maken we samen. Alvast hartelijk dank voor uw steun.

Heeft u vragen over dit initiatief of heeft u zelf ook plannen voor een mooi initiatief neem dan gerust contact met ons op of kom even binnen. DBA advies| RegioBank Oranjestraat 6 te Lunteren c.bol@dba-advies.nl

Lees hier de online krant van deze week.