Louis Fraanje viert 10 jarig jubileum Hessenwegen

LUNTEREN – Verhalenverteller Louis Fraanje van de Jac. Gazenbeekstichting werd onlangs uitgebreid bedankt door de educatiecommissie van het project Hessenwegen, waaraan hij inmiddels 10 jaar verbonden is. 

Dit project is opgezet voor de basisscholen in de gemeente Ede en vindt plaats in Museum Lunteren. De leerlingen maken kennis met de 500 jaar oude geschiedenis van de Hessenwegen en het Hessenvervoer.

Louis Fraanje werd als volgt – namens de educatiecommissie – toegesproken door Pia Verduijn: “Louis, jij vertelt de leerlingen op boeiende wijze hoe vroeger het vervoer vanuit Duitsland naar Nederland over de Hessenwegen verliep. Met het erfgoed uit het verleden wordt door jou een brug geslagen naar het heden. Wij waarderen je kennis en enthousiasme en hopen nog lang met je samen te werken!”

Ruitenbeekschool

Afgelopen donderdag 1 februari werd het Hessenwegproject voor dit schooljaar afgesloten met het bezoek van de Ruitenbeekschool. Ten eerste het 10 jarig jubileum van Louis Fraanje  en de tweede de verrassing die de leerlingen en de begeleiding van de Ruitenbeekschool voor de educatiecommissie meegebracht hadden in de vorm van een hele rij aan elkaar geplakte tekeningen.

Reactie van de Ruitenbeekschool

“De klassen die mee waren, waren groep 5 en 6, met ongeveer 40 leerlingen. De juffen die mee waren, waren juf Beulenkamp en juf Bulsink. We hebben genoten!”

Lees hier de online krant van deze week.