Orgelconcert Evert van de Veen in Bethelkerk Lunteren

LUNTEREN – Op zaterdag 14 mei zal Evert van de Veen uit Voorthuizen een orgelconcert geven in de Hersteld Hervormde Bethelkerk te Lunteren. Het concert begint om 20.00 uur. De kerkdeuren gaan vanaf 19.30 uur open.

Evert van de Veen zal het 46 stemmen tellende, prachtige, van den Heuvel orgel bespelen.

Er zullen werken van o.a. Guilmant (Dodenmars en engelenzang),  Debat-Ponsan, Archer en Hollins ten gehore worden gebracht. Ook zal Evert twee eigen bewerkingen ten gehore brengen over o.a. Psalm 43, afgesloten met samenzang.Ook speelt Evert een bewerking over het lied “Grote God, wij loven U” in een bewerking van Klaas Jan Mulder. Ook deze bewerking wordt afgesloten met samenzang.

Een bijzonder programmapunt is de symfonische fantasie over Psalm 130 in een bewerking van Willem Hendrik Zwart. Evert van de Veen is organist in Voorthuizen, (Gereformeerde kerk) Putten (o.a. Oude kerk) en Beekbergen (Hervormde Dorpskerk) Ook is hij dirigent van koren in Staphorst, Elspeet, Ederveen, Putten en Doorn.Als concertorganist gaf hij ook in het buitenland concerten, o.a. in Australië.Hij heeft een uitgebreide lespraktijk van orgel en pianoleerlingen.

De entreeprijs voor het concert in Lunteren bedraagt € 8,00. Kinderen tot 15 jaar betalen € 5,00

Er hoeft niet van te voren te worden aangemeld voor dit concert. Bij de ingang van de kerk kan men voorafgaand aan het concert afrekenen en krijgt men een programmaboekje.

Lees hier de online krant van deze week.