Calvijnschool wint Rabo- schooldamkampioenschap in Lunteren

LUNTEREN – Woensdagmiddag was het in het damgebouw van DES een echt damspektakel. Het jaarlijkse Rabo- schooldamkampioenschap van Lunteren werd er deze middag gehouden.

Het kampioenschap werd in twee gedeeltes gehouden. Eerst speelden de groepen 5-6 en later in de middag de groep 7-8 Er deden in beide categorieën 12 teams mee. Bij de groep 5-6 ging de strijd om de titel tussen De Wegwijzer 5 en De Calvijnschool uit Ederveen. De onderlinge wedstrijd eindigde in 4-4. Beide teams eindigden gelijk met 7 punten. Het verschil van 3 bordpunten gaf het verschil. Het winnende team werd  De Wegwijzer 5.

Alle teams krijgen uithanden van de voorzitter Jaap Heij  en jeugdleider Bram een mooie medaille uitgereikt. 

Hierna mochten de deelnemers als verrassing nog gratis naar de snackwagen en werden hier getrakteerd op patat en lekkere snacks.Dit was opnieuw gesponsord door Marinus Willemsen van de firma Basalt. Hiervoor onze hartelijke dank. Bij de groep 7-8 was het ook spannend tot het einde van het toernooi. De Calvijnschool en De Ruitenbeek waren hierbij de sterkste. De onderlinge ontmoeting eindigde in een 4-4 gelijkspel.

Beide scholen behaalde 7 punten zodat hier ook de bordpunten de beslissing brachten. Dit was met drie bordpunten in het voordeel van De Calvijn. De nummer 3 werd De Bron 3 met 6 punten. De damclub kan terugkijken op een mooi en geslaagd schooldamtoernooi. Nieuwe jeugdleden zijn nog altijd welkom bij de damclub. De jeugd speelt op vrijdagavond vanaf half zeven tot 19.45 uur.

Lees hier de online krant van deze week.