Steun de boeren via eerlijk eten uit de streek

REGIO – Vindt u het ook belangrijk om gezond en verantwoord verzorgd voedsel van dichtbij te eten en de boeren te steunen? Bij Eerlijk Eten uit de Streek werken consumenten en boeren samen in een team van vrijwilligers om het eten uit onze regio op het dagelijks menu van consumenten te krijgen. Nieuw is de afhaallocatie bij de Welkoop in Wekerom! 

Veel mensen denken na over hoe en waar ons voedsel wordt geproduceerd. Wat zijn verantwoorde en duurzame keuzes? Bij Eerlijk Eten uit de Streek vinden ze het belangrijk dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor de gezonde en lekkere producten die zij leveren. Zij brengen ‘Farm to Fork’ in praktijk! 

Nieuwe afhaallocatie

Via de webshop van Eerlijk Eten uit de Streek kunt u wekelijks zuivel-, vlees-, groente-, eieren, fruit, graanproducten en meer bestellen. Deze kunt u afhalen bij een locatie in uw buurt. In Lunteren en omgeving zijn dat Boerderij de Klomperhoek en het SmaakPark in Ede. En recent is de nieuwe afhaallocatie bij de Welkoop in Wekerom daarbij gekomen! De regio loopt van Ede, Wekerom, Lunteren, Barneveld, Voorthuizen naar Amersfoort en ze willen graag groeien zodat steeds meer mensen in de regio lokaal gaan eten.

Betrokken boeren

Op de boerderij is de kringloop essentieel: met zorg voor de aarde, water en lucht wordt het voedsel gemaakt. De boeren in de regio zijn vakmensen! Bij Eerlijk Eten uit de Streek krijgt u producten vers van het boerenerf: o.a. tuinderij De Landouw (de Glind), pluimveehouderij de Lankerenhof (Voorthuizen), zuivelboerderij Vanelly (Achterveld), Jorisbrood (Ede), zuivelboerderij Aerderoort (Renswoude) en Vallei Streekgroente (Kootwijkerbroek). 

Eerlijke prijs 

Eerlijk Eten uit de Streek bundelt het de producten van diverse boeren in één webshop. De vrijwilligers zorgen dat de producten wekelijks vers worden geoogst en verpakt en naar de afhaallocaties worden gebracht. Zo wordt het voor u als consument gemakkelijk om uw eten direct van de boer te kopen! Doordat de tussenhandel eruit is gehaald kunnen de boeren een goede prijs krijgen voor hun producten, die voor consumenten ook betaalbaar blijft. Je kunt een eenmalige koop doen in de webshop of je al vanaf 7,50 abonneren op een wekelijks groente- of zuivelabonnement. Kijk op www.eerlijketenuitdestreek.nl

Lees hier de online krant van deze week.