Van den Brink rammelt aan de poort van top tien in Dakar Rally

Het team van Mammoet Rallysport heeft de rustdag uitstekend verteerd. Martin van den Brink boekte in de zevende etappe van de Dakar Rally zijn beste dag resultaat: de zesde plaats. Samen met navigator Wouter de Graaff en monteur Mitchel van den Brink klom de Harskamper opnieuw een plaatsje in het klassement. De formatie van Mammoet Rallysport is nu elfde algemeen.

Berry Kamphorst

,,We hebben eigenlijk niet veel te vertellen,” aldus Martin van den Brink na afloop van de zevende etappe. De klassementsproef telde vandaag 546 kilometer. Het was daarmee de langste proef in de Dakar Rally van 2020. ,,Het was een mooie en lange dag. De proef bestond uit veel zand en veel duinen. We hebben heerlijk gereden en eigenlijk niets meegemaakt. Het was een prima dagje voor ons.”

Op 50 kilometer voor de eindstreep merkte Van den Brink nog wel een klein probleem aan zijn Renault Sherpa. ,,Het stuur stond een beetje scheef en na onderzoek bleek het rechtervoorwiel iets scheef te staan. Er is een fusee pen uitgebroken. We hebben gelukkig de finish kunnen halen zonder verdere gevolgen.”

Lees verder