Bibliotheek Lunteren en het Westhoffhuis slaan handen ineen

LUNTEREN – De bibliotheek Lunteren gevestigd in het Westhoffhuis aan de dorpsstraat 28 in Lunteren krijgt een minimetamorfose. Op donderdag 23 en vrijdagochtend 24 juni zullen er een aantal aanpassingen worden gedaan. De bieb wil met de minimetamorfose meer een huiskamersfeer creëren, waar iedereen zich thuis voelt.

Eerste stap

Bibliotheek Lunteren wil met de minimetamorfose ook een stap zetten om de samenwerking met het Westhoffhuis te versterken. De afgelopen periode hebben hierover diverse gesprekken plaats gevonden. En dat heeft direct al positieve resultaten opgeleverd. 

Zo zal er vanaf vrijdag 24 juni indien gewenst geserveerd worden in de Bibliotheek vanuit het café. Ook zal de menukaart worden uitgebreid met tosti’s en saucijzenbroodjes, zodat je lekker kunt komen lunchen. 

Daarnaast zal de Bibliotheek vanaf 1 september de openingstijden verruimen. Op dinsdag en donderdag is de Bibliotheek geopend met zelfservice van 09.00 – 17.30 uur. 

Thuis bij de bieb

Bibliotheek Lunteren moet een plek worden waar mensen een kop koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken. Maar ook een plek om de Nederlandse taal te leren, te werken of studeren of digitale vaardigheden op te doen. In de vernieuwde bibliotheek komen onder meer twee activiteiten-/studietafels, een voorleesstoel en een comfortabele zit- en leesplek voor het echte huiskamergevoel. Door de minimetamorfose creëren we ruimte om ook onze activiteiten meer vorm te kunnen geven.  

Natuurlijk draait het straks ook nog altijd om leesplezier: de collectie in de bibliotheek is zoveel mogelijk afgestemd en geplaatst op de leen- en leesbehoefte van de bewoners uit Lunteren.

Grote herinrichting 

Momenteel zijn we met elkaar nog aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een grotere herinrichting, zodat de verschillende ruimtes en het huiskamergevoel nog beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Dit zorgt uiteraard ook voor mogelijkheden voor een bredere dienstverlening. 

Kom je vrijdag 24 juni een kijkje nemen? 

Op vrijdag 24 juni vanaf 13.00 uur ben je van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen tijdens de miniopening in een feestelijke Westhoffhuis. 

Wil je ook een lidmaatschap uitproberen probeer dan eens een proefabonnement van 3 maanden. 

Kijk voor de openingstijden, lidmaatschappen en activiteiten van de vestigingen van Cultura Ede op www.cultura-ede.nl 

Lees hier de online krant van deze week.