De man en zijn hobby: Theo Hannisse, fan van Volkswagen T2

Willem de Frel

De aan de Achterstraat te Lunteren geboren Theo Hannisse was al op jonge leeftijd gefascineerd door Volkswagen, in het bijzonder de Volkswagen Kever.    

Theo heeft in z’n tienerjaren drie Volkswagen Kevers gerestaureerd. ‘Ik heb veel gehad aan Han Nikkels, die alles wist van Kevers en hij had alle voorkomende modellen wel gerestaureerd. De eerste die ik restaureerde was een Kever Silverbug uit 1982, de tweede een Kever 1302 uit 1978, de derde een Kever 1200 uit 1968. Ik reed er zelf mee. Ook met ons huwelijk werden mijn vrouw Elianne en ik en de bruidsstoet in originele Kevers vervoerd.’ ‘Waren onderdelen makkelijk verkrijgbaar?’ Ja, alle onderdelen waren bij diverse groothandels in Nederland te koop, zelfs nu nog’. ‘Na jaren heb je weer een hobby in de vorm van het restaureren van de Volkswagen T2, ingericht als camper en vorig jaar heb je er zelfs een tweede T2 aan toegevoegd, vertel.’ ‘Je koopt deze ook weer voor de hobby, maar dit model valt mensen op en dan wordt er gevraagd of deze auto ook te huur is, hoort en zegt het voort, dus de beide Volkswagens T2 worden met regelmaat verhuurd. Je moet je wel bewust zijn dat het comfort minimaal is, je moet echt een liefhebber zijn van deze auto.’ 

Roadtrips

‘We organiseren ook Roadtrips, wanneer ze hier aankomen om de auto op te halen ontvangen ze van mij een sms met een link naar een route, vooraf weten mensen niet waar ze naartoe gaan. Die route leidt hen via een mooie route naar een gezellige camping, ik zoek bewust naar een kleinschalige camping, waar je een kampvuurtje mag stoken, waar je lekker van de barbecue kunt smikkelen en met een meertje of rivier waarop je kunt kajakken. Om acht uur ’s avonds ontvangen ze weer een link met de route voor de volgende dag. Toevallig stond vanochtend (1 december) een onderzoek in de Telegraaf dat veel mensen het leuk zouden vinden om een verrassingstrip te boeken, uit het onderzoek bleek dat maar liefst 40% van de onderzochten open zou staan voor een verrassingsvakantie.’

Is er iets mis met de camper?

‘Het valt op dat verschillende mensen bij terugkomst mij vragen of er wat met de Volkswagen aan de hand zou kunnen zijn, want er wordt regelmatig getoeterd, mensen steken een hand op of knipperen met hun lichten. Maar dat doen ze omdat ze de verschijning van de Volkswagen T2 leuk vinden en geven zo blijk van hun waardering voor zo’n oldtimer’. 

De Volkswagen T2: Een Legendarische Reis door de Geschiedenis van de Kampeerauto

De Volkswagen T2, ook wel bekend als de VW Bus of bully, is een iconische auto die een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de automobielgeschiedenis. Deze veelzijdige en geliefde wagen heeft niet alleen generaties van reizigers en avonturiers gediend, maar heeft ook een blijvende impact gehad op de manier waarop we naar kamperen en reizen kijken. In dit artikel zullen we de rijke geschiedenis, productie, technische specificaties, motorvarianten, reputatie als camper, en de vernieuwingen in 1967 van de Volkswagen T2 verkennen. De voorganger van de Volkswagen T2 was de T1 die is ontworpen door Ferdinand Porsche, maar het basisidee is geschetst door Ben Pon sr. Deze T1 staat nu ook bekend onder de naam ‘spijlbus’. De nieuwe generatie behield enkele herkenbare eigenschappen van zijn voorganger, zoals de luchtgekoelde motor en de achterwielaandrijving, maar kreeg al snel een eigen identiteit. 

Productie van de Volkswagen T2

De productie van de Volkswagen T2 begon in 1967 en duurde tot 1979 in Duitsland. Gedurende deze periode werden er verschillende varianten van de T2 geproduceerd, waaronder bestelwagens, personenbusjes en campers. Naast de productie in Duitsland werd de T2 ook in andere landen geassembleerd, zoals Brazilië, Mexico en Zuid-Afrika.

Technische Specificaties

De Volkswagen T2 was verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten, waaronder de Transporter (bestelwagen), Microbus (personenbusje) en Westfalia (camper). De technische specificaties varieerden afhankelijk van het model en de productiejaren, maar hier zijn enkele algemene kenmerken:

Motor: De T2 was uitgerust met diverse motorvarianten, waaronder luchtgekoelde viercilindermotoren. Deze motoren varieerden in grootte en vermogen, maar typisch werden ze aangeduid met termen als 1.6L, 1.7L, en 2.0L, met vermogensniveaus die varieerden van ongeveer 47 pk tot 70 pk.

Aandrijving: De T2 had achterwielaandrijving, wat resulteerde in een kenmerkende rijervaring en goede prestaties op diverse terreinen.

Versnellingsbak: De T2 had meestal een handgeschakelde versnellingsbak met verschillende versnellingen, afhankelijk van het model en de uitvoering.

Afmetingen: De afmetingen van de T2 varieerden ook, maar over het algemeen was hij ruim vanbinnen, met voldoende ruimte voor passagiers en bagage.

Reputatie als Camper

Eén van de meest opvallende aspecten van de Volkswagen T2 is zijn reputatie als camper. De T2 Westfalia-uitvoering, in het bijzonder, bood een complete kampeerervaring. Het had een hefdak, inklapbare tafels, zitplaatsen die werden omgezet in slaapbanken, een gootsteen, een fornuis en zelfs een koelkast. Dit maakte de T2 Westfalia tot een geliefde keuze voor mensen die van kamperen hielden en de vrijheid van de open weg wilden ervaren.Bijna iedereen van 60 jaar of ouder heeft wel in een Volkswagen T2 gereden, veelal het model als bestelbus, zoals de bakker, de slager en de kruidenier. 

Volkswagen ID Buzz

De opvolger is al geboren en wel in de vorm van de ID Buzz. Volkswagen heeft de autowereld opgeschud met de langverwachte introductie van de nieuwe ID Buzz, een elektrische herinterpretatie van de iconische Microbus uit de jaren 60. Deze moderne variant brengt een vleugje nostalgie met zich mee. Maar biedt ook geavanceerde elektrische technologie en eigentijdse duurzaamheid.Het bijzondere is de hoge aaibaarheidsfactor. Zou dat komen door het verrassende retro-design waardoor deze auto zo vertrouwd overkomt? Het knappe van dit design is dat het tegelijkertijd verrassend fris en futuristisch oogt. De ID Buzz belichaamt de visie van Volkswagen op de toekomst van mobiliteit, waarin stijl, prestaties en duurzaamheid hand in hand gaan.

Op pad met de Volkswagen T2 van Theo Hannisse

Neem contact op met Theo; Website: www.volkswagen-busje.nl / E-mail: info@volkswagen-busje.nl 

Lees hier de online krant van deze week.