Welzijnsorganisatie organiseert Inloop bij VV Lunteren voor jongeren

LUNTEREN – Iedere donderdag organiseren jongerenwerker Davy en stagiaire Elise een inloopmiddag/avond bij VV Lunteren, waar jongeren van 10 tot 23 jaar samenkomen om te gamen of te voetballen. 

“Jongerenwerkers werken preventief, we proberen in contact te komen met jongeren en een band met hen op te bouwen, zodat we ze kunnen sturen en helpen als dat nodig is,” vertelt Davy over zijn rol als jongerenwerker. “Dus aan de ene kant proberen we problemen te voorkomen, maar ook hen te ondersteunen bij de talentontwikkeling of bij het maken van moeilijke keuzes,” vervolgt hij.

De Inloop is van 14:30 tot 21:00 uur, waar de jongeren ieder moment kunnen komen en gaan. Op een groot scherm in de bestuurskamer van VV Lunteren zijn een tiental kinderen Fifa aan het spelen op de Playstation. “We hebben 4 controllers, zo kunnen ze vrienden uitdagen of twee tegen twee spelen. We hebben ook allerlei bordspelletjes voor de personen die dan niet aan de beurt zijn met gamen,” vertelt Davy die hiermee zorgt dat iedereen zich vermaakt. Buiten is een groep jongeren aan het voetballen op het kunstgrasveld van de club. “Een groot deel van de tijd voer je geen serieuze gesprekken, maar op deze manier leer je de jongeren wel kennen en weten ze dat je er voor ze bent. Hierdoor kun je ook makkelijker signalen opvangen. Ze lopen op school ergens tegenaan of in de vriendengroep zit het niet helemaal lekker,” sluit Davy af.

Wil jij ook een keer langskomen, dan ben je van harte welkom. Wil je meer informatie neem dan contact op met Davy via 06 82 145288. 

Voor meer informatie wat Malkander jongeren nog meer te bieden heeft, kijk op www.malkander-ede.nl.

Lees hier de online krant van deze week.