De Koningsspelen bij De Valkse School (fotoverslag)

LUNTEREN – Afgelopen vrijdag werden de nationale Koningsspelen op de Valkse School gehouden. Wat in 2013 begon als een eenmalig, sportief feest ter ere van de kroning, is met de tiende editie uitgegroeid tot een landelijke traditie. 

De Koningsspelen zorgen voor bewustwording van het belang van bewegen en gezond ontbijten.

“De Koningspelen zorgen ook voor verbindingen in de maatschappij,” zegt  Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: “Tijdens de Koningsspelen zien we waardevolle, duurzame samenwerkingen tussen scholen, sportorganisaties en gemeenten ontstaan. Dat vind ik mooi. Ik ben dan ook dankbaar dat tienduizenden leerkrachten, vrijwilligers, sportaanbieders, gemeenten en partners zich vol enthousiasme inzetten om voor de kinderen een geweldige sportieve dag te realiseren.” 

Aan de Koningsspelen doen dit jaar wederom meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Saba.  Ook doen er Nederlandse scholen in het buitenland mee aan de Koningsspelen. 

 

Lees hier de online krant van deze week.