Liquinda Nap uit Lunteren begint BabySpa

LUNTEREN – Op een rustige plek achter in De Stroet bevindt zich sinds begin dit jaar BabySpa Nappies van Liquinda Nap. Dit is een ontspanruimte speciaal ingericht voor de allerjongste onder ons. Bij binnenkomst doet het serene interieur je dan ook gelijk vergeten dat je in een bedrijfshal bent. Liquinda heeft er dan ook alles aan gedaan om de perfecte huiskamersfeer te creëren.

Begin

“Toen ik zelf een kraamverzorgende thuis had, dacht ik: wat een mooi werk om te doen. Alleen had ik destijds nog een andere baan,” vertelt Liquinda over haar eigen kraamtijd. Ondanks dat het nog jaren zou duren voordat Liquinda zelf de kraamzorg inging, was het zaadje al wel gepland. “Op een gegeven moment ging het heel slecht op de arbeidsmarkt en raakte ik mijn baan kwijt. Mijn moeder zei: ‘Je hebt het al zo vaak over kraamzorg gehad, ga er nou eens achteraan!’ Vervolgens ben ik een opleiding gaan doen. Dat was mijn beste keuze ooit,” vertelt Liquinda die nog steeds met veel passie werkzaam is als kraamverzorgende.

Begin dit jaar besloot de ondernemende Liquinda naast haar werk een BabySpa op te richten. 

“Dit is echt iets van de laatste jaren. Het komt oorspronkelijk uit Azië en is via Amerika – zo’n vijf/zes jaar geleden – naar Nederland overgewaaid. De BabySpa’s in Ede en Barneveld zijn wegens persoonlijke omstandigheden gestopt, dus op dit moment ben ik eigenlijk de enige in de buurt,” legt Liquinda uit.

Badruimte

In de ruimte bevinden zich twee kleine jacuzzi’s speciaal gemaakt voor baby’s. 

“Op de (verwarmde) aankleedkussens doen we de nek-band alvast om. Dat vinden ze in het begin soms best spannend. Daarna vertel ik tegen de ouder dat ze het kind rustig in het bad moeten laten zakken, terwijl ze oogcontact blijven houden. Zodra ze ontspannen in het voorverwarmde water op lichaamstemperatuur zitten zet ik de bubbeltjes aan. Daarna floaten ze heerlijk in het water, wat heel erg vertrouwd voelt. Omdat ze in de baarmoeder ook in het warme water zaten,” legt zij uit.

Naast dat het ontspannen is heeft ook een positieve werking op de spierspanning, motoriek en het vergroot de longinhoud. “Ik heb toevallig nu een kleintje uit Barneveld die heel veel huilde waardoor het nauwelijks kon ontspannen. Haar kinderarts adviseerde toen om regelmatig te komen floaten.”

Massage

Naast het badderen geeft Liquinda ook massageworkshops; waar zij gecertificeerd voor is. Terwijl een massage bij volwassenen zich richt op het losmaken, is het bij baby’s vooral belangrijk voor de hechting tussen ouder en kind. “Ik vertel er altijd bij: wat we hier doen, kan je thuis uitgebreid doen. Zodat ouders leren om thuis de spanning te verlichten.”

“Je kan in principe niks fout doen, het gaat juist om de aanraking en de interactie met je kindje. Het is wel belangrijk dat je altijd contact houdt, dat de volgende hand er alweer op ligt voordat je de ander eraf haalt. Daarnaast leer ik ze ook een techniek die helpt bij darmkrampjes,” sluit Liquinda af over de mogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan naar www.babyspa-nappies.nl

Hier kan je ook cadeaubonnen kopen.

Lees hier de online krant van deze week.