Geslaagd TopParken Tournament U14 georganiseerd door VV Lunteren

Lunteren beleefde twee dagen lang een waar voetbalfeest met hoog aangeschreven internationale jeugdteams zoals AC Milaan, Liverpool, Paris Saint Germain en de traditionele top 3 van Nederland t.w. Ajax, Feyenoord en PSV! 

Donderdag 18 mei werd er omstreeks 11.00 uur afgetrapt en konden de poulewedstrijden van start. Dit was het fluitsignaal waar vele vrijwilligers ontzettend naar uitgekeken hadden. Het (enorme) voorbereidende werk van de afgelopen maanden zat erop en nu was het tijd om te zorgen dat de strakke organisatie op de toernooidagen zelf goed zou worden uitgevoerd. 

Het bleek ook het begin van twee schitterende dagen te zijn. Rond 2.500 bezoekers wisten de weg naar Sportpark de Wormshoef te vinden en genoten in het zonnetje van de grootste voetbaltalenten van Europa. Nadat op donderdag de poulefase erop zat was het vrijdag tijd voor de finaldag! De halve finales Ajax – Club Brugge en PSG-KRC Genk zorgde voor een groots spektakel welke beide werd beslist door strafschoppen. Uiteindelijk werd het voor de organisatie een droomfinale op het A-veld want de talenten van Ajax U14 mochten het opnemen tegen PSG U14. 

De Amsterdammers waren in de eindstrijd van het sterk bezette jeugdtoernooi uiteindelijk te sterk voor het Franse Paris Saint Germain. De derde plaats ging naar het Belgische KRC Genk. Dit maakte uiteindelijk een mooi podium tijdens de prijsuitreiking. Maar, het absolute hoogtepunt voor iedereen uit Lunteren was eerder op de middag. Het team van vv Lunteren, traditioneel eigenlijk altijd laatste tussen het geweld van de betaaldvoetbaljeugd, stuntte op de tweede toernooidag. In de strijd om de elfde en twaalfde plaats won het team van de plaatselijke voetbalclub met 1-0 van de jeugd van het Duitse RB Leipzig. De overwinning werd gevierd alsof de Champions League werd gewonnen en dat leverde mooie beelden op. Meer dan 50 jonge jeugdleden rende na het eindsignaal het veld op om het feest te vieren met Lunteren en langs de lijn was het genieten geblazen voor iedereen die Lunteren een warm hart toedraagt. 

Voetbalvereniging Lunteren is echt ontzettend trots op wat er door zoveel TOP vrijwilligers en sponsoren is neergezet. Op zulke dagen wordt eens te meer duidelijk hoe hoog de saamhorigheid binnen de vereniging is, en wat voor mooie club wij met zijn alle zijn! Over dit toernooi zal nog lang worden nagepraat. Iedereen ontzettend bedankt die dit mogelijk heeft weten te maken! 

Lees hier de online krant van deze week.