Maranathakerk gaat voor duurzaam

LUNTEREN – Het nieuwe jaar staat voor de Maranathakerk in het teken van duurzaamheid. Zo werd op maandagochtend 23 januari jl. met een speciale infrarood-drone een energietest gedaan.

“De Maranthakerk is een groene kerk en dit willen we onder andere uitdragen door het gebouw te verduurzamen. We vinden dat we zuinig moeten zijn op Gods schepping en daar hoort duurzaamheid bij,” legt kerkrentmeester Kees Zandsteeg uit over de beweegredenen. 

Nadat de drone is opgestegen kan er via infraroodbeelden gezien worden waar de energielekken zijn. “We hebben de kerk vannacht op kamertempratuur gebracht zodat we nu kunnen zien waar de lekken zijn,” vertelt Kees. “Voor een pand uit 1960 valt het mij tot nog toe niet tegen,” vervolgt hij over de staat van de kerk.

De beelden worden gemaakt door Teun van Roekel van Energieloket. “Deze drone maakt gebruikt van een zeer geavanceerde techniek die Shell ook gebruikt voor olievelden,” vertelt Teun van Roekel terwijl hij de drone bestuurt. “Wij doen dit voor burgers en maatschappelijke instellingen. Niet één op één en voor bedrijven maar voor buurtgroepen, zodat we de kracht in de wijk kunnen verbinden.”

Meer informatie kunt u vinden op www.ede-natuurlijk.nl

Lees hier de online krant van deze week.