IVN wandeling – Wekeromse Zand

BARNEVELD/WEKEROM –  IVN afdeling Barneveld organiseert op za-terdag 21 mei een wandeling op het Wekeromse Zand. Dit gebied, met haar rijke cultuur en natuur, is één van de laatste grote stuifzandgebie-den in Nederland.

Het stuifzand is steeds in beweging. Het Wekeromse Zand heeft zijn kenmerkende planten-, insecten- en vogelsoorten. We zien hier loof- naaldbossen en heidevelden. In het 

gebied liggen ook enkele vennetjes, die door moeflons, reeën, vossen en dassen worden bezocht. Voor de begrazing worden moeflons en heidekoeien ingezet. Langs de randen van het stuifzand kunnen we zien hoe dit wordt vastgelegd. Tijdens de wandeling zullen we ook stilstaan bij de geschiedenis en het ontstaan van dit unieke gebied. Het Wekeromse Zand is een rijk en af-wisselend gebied.

U wordt uitgenodigd om deel te nemen 

aan deze wandeling.Het vertrek is om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats De Vetkamp in Bar-neveld (verzamelpunt). Start wandeling om 08.30 uur parkeerplaats aan de Hoeverweg. De gids is Hans van de Bovenkamp.

De wandeling is voor donateurs, leden en kinderen gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid (en zo ook de andere excursies gratis deelnemen). Hiervoor is een formulier bij de gids aanwezig.

Lees hier de online krant van deze week.