Scouting Lunteren start nieuwe speltak voor kinderen met licht verstandelijke beperking

LUNTEREN – Scouting Lunteren krijgt er vanaf september een nieuwe speltak bij. De Blauwe Vogels. Deze speltak, die zich speciaal richt op kinderen met een licht verstandelijke beperking of kinderen die een grotere behoefte hebben aan structuur, bestaat al op meerdere plekken in het land en na de zomer dus ook in Lunteren. 

Aanjager Jelle-Yde Hiemstra hoopt met het oprichten van deze nieuwe speltak plek te kunnen bieden aan in eerste instantie zes kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar oud. “Wij zien het als een aanvulling op de huidige speltakken. Hoewel het Scouting-spel duidelijke structuren kent en er tegelijkertijd ruimte is voor iedereen om zichzelf te zijn, vallen er toch nog kinderen buiten de boot die in een grote groep moeilijker meekomen. Ook hen hopen we nu een plek te kunnen geven om in het Luntersche Buurtbosch het Scoutspel te kunnen beleven”. 

Sinds de bekendmaking in april zijn er posters en flyers verspreid bij zorginstellingen en speciaal onderwijs-locaties. De toekomstige leidinggroep van vijf personen is wezen kijken bij enkele soortgelijke groepen in de omgeving. Zo hebben ze zich goed voorbereid op de aandachtspunten die bij het starten van een speltak voor deze speciale doelgroep horen. 

De bedoeling is dat er straks tweewekelijks op de zaterdagmiddag opkomsten worden gehouden in en rond het Houten Hes, het troephuis van de Lunterse scouts. Jelle-Yde: “Twee leden van het nieuwe leidingteam hebben in hun professionele leven te maken met deze doelgroep. Wij geven al jaren leiding bij Scouting Lunteren en hopen op deze manier onze expertise ook op de zaterdag in te kunnen zetten”.

De Blauwe Vogels zullen zoveel mogelijk het reguliere programma van Scouting volgen. De activiteiten zijn erg uiteenlopend; hakken en zagen, vuur stoken, routes lopen en maken, creatief bezig zijn, pionieren en expressie. Daarnaast zullen de Blauwe Vogels zoveel mogelijk meedoen met de groepsactiviteiten binnen de vereniging zoals; ‘overvliegen’, het Sint-Joris kampvuur, Jantje Beton, de jaarlijkse picknick en het Kerstdiner. 

In juni zullen de eerste oudergesprekken worden gehouden. Mocht u nog iemand kennen die aan de Blauwe Vogels wil deelnemen, of misschien uw eigen kind kennis willen laten maken met deze nieuwe groep, kijk dan op de website van Scouting Lunteren of neem contact op via de mail; Blauwevogels@scoutinglunteren.nl. 

Lees hier de online krant van deze week.