De Bron trapt af met actie voor de voedselbank

REGIO – De scholen in Lunteren houden dit najaar een actie voor de voedselbank in Ede. Basisschool De Bron doet de inzameling voor de voedselbank in oktober. 

Het afgelopen jaar zijn door o.a. de oorlog in Oekraïne de prijzen voor eten, drinken, benzine, gas en elektriciteit flink gestegen. Het is al niet meer vanzelfsprekend dat ieder kind ’s morgens een ontbijt en ’s avonds een gezonde warme maaltijd krijgt. Er zijn mensen die zo moeilijk financieel rond kunnen komen dat ze afhankelijk geworden zijn van de voedselbank.

Vaak schamen mensen zich en durven ze daar eerst niet over te praten. Verborgen armoede noemen we dat. Het is een hele stap voordat iemand naar de voedselbank gaat. Maar als mensen eenmaal gaan moeten we er met elkaar voor zorgen dat de voedselbank ook wat uit te delen heeft. 

De leerlingen van de Bron besteden in oktober extra aandacht aan gezond voedsel, verborgen armoede, verschillen rijk en arm en de betekenis van de voedselbank. 

Ze maken hiervoor gebruik van het lesmateriaal wat op de site van de voedselbank staat. De kinderen willen graag ook iets doen en helpen. Er komen in de hal van de school lege kratten die gevuld kunnen worden en een banner zodat duidelijk is voor wie de spullen zijn. Wekelijks worden de kratten omgewisseld. 

Als de school open is, kunnen buurtbewoners ook houdbare boodschappen afgeven. Denk aan aardappelpuree, wraps, wereldgerechten, noodles, koffiepads, thee. Helpt u mee?

Lees hier de online krant van deze week.