Villa Dannenborgh komt weer tot leven

Villa Dannenborgh is een markant monument dat niemand die Lunteren binnen rijdt kan missen. Fraai gesitueerd in een parkachtige tuin. Een pand van een bijzondere schoonheid, met name vanwege de architectonische kwaliteit uit de periode rond 1900. Met geglazuurde Tuil-du-Nord pannen, een statige toren, fraaie Jugendstildetails en indrukwekkende glas-in-lood ramen.

Gebouwd in opdracht van de Lunterse uroloog Bijsterveld, na zijn vertrek in 1915 werd het een hotel-pension. Na de oorlog werd het een verpleeghuis van de Gesina-Ida-Stichting. En in 1968 een tehuis voor verstandelijk gehandicapten onder de vlag van Philadelphia. In 1987 bood de Dannenborgh onderdak aan bejaarden. Sinds 1998 in de privésfeer bewoond door twee gezinnen. Om vervolgens weer dienst te doen als zorghuis voor hulpbehoevende ouderen.

Zorgvilla DECOR opent vestiging in Villa Dannenborgh

Zorgvilla Decor is gevestigd aan de fraaie Amsterdamseweg te Ede en wel op twee locaties. Groepswonen voor ouderen die 24 uur afhankelijk zijn van zorg en begeleiding. Vanwege lichamelijke problematiek, maar hoofdzakelijk vanwege mentale problematiek zoals dementie. Men woont niet in een instelling, maar in een pension waar alles voor je gedaan wordt. De mensen wonen hier en de verzorgenden en verpleegkundigen bieden zich aan voor de volledige zorg en begeleiding. Dat is wezenlijk anders dan in de bestaande veelal grote zorginstellingen. Aldus Cor en Debby Horzelenberg, die met vier dochters, Milka, Seraja, Thirza en Noa en een aantal medewerkers deze groepswoningen voor ouderen met 24 uurs zorg en begeleiding runnen.

‘Het grote verschil is de persoonlijke zorg, met vaste mensen en dat geeft een vertrouwd gevoel bij de bewoners. De bejaardenzorg bestaat als zodanig niet meer en een van onze (grote) pluspunten is dat wij deze leemte opvullen. De overheid wil dat ouderen, in algemene zin de zorgvragers, zo lang mogelijk thuis blijven wonen en dan moeten de omstanders, de mantelzorgers het maar regelen. Wat natuurlijk in veel gevallen schromelijk overvraagd is. Bij ons wordt er 24 uur voor de bewoners gezorgd en bieden wij persoonlijke aandacht. Men behoudt de eigen huisarts, fysiotherapeut en eventuele andere bekende zorgaanbieders. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer.’


Debby en Cor Horzelenberg voor villa Dannenborgh.

Momenteel wordt er druk gewerkt in Villa Dannenborgh om de puntjes op de i te zetten. Er wordt geschilderd, vloeren aangepast de verwarming gemoderniseerd en op nog een aantal punten naar de eisen van de tijd aangepast. In Villa Dannenborgh worden 2 groepswoningen gerealiseerd. Elke woning heeft de beschikking over een eigen huiskamer en eetkamer. Eén groepswoning voor 8 bewoners en één voor 4 bewoners. Uiteraard is er een lift in het pand aanwezig.

 

Hoe wordt dit bekostigd

Wonen en pensionkosten worden door de bewoner zelf betaald. Voor de zorgkosten kan een beroep worden gedaan op de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Na indicering door het CIZ wordt een Persoons Gebonden Budget aangevraagd waarmee de zorg wordt betaald.

Terminale zorg

Wanneer het einde nadert, dan bieden wij ook de terminale zorg. Onze bewoners kunnen deze laatste fase in onze zorgvilla beleven.

Het proces van sterven mag in alle rust plaatsvinden op de plek van hun laatste thuis

Meer informatie?

Stuur voor meer informatie een bericht naar info@zorgvilladecor.nl