Rondje om de Koepel sponsort Mantelzorgtrefpunt Lunteren

LUNTEREN – Elk jaar gaat een deel van het inschrijfgeld van ‘Rondje om de Koepel’ naar een goed doel. Dit jaar sponsort Rondje om de Koepel het Mantelzorgtrefpunt Lunteren. 

Mantelzorgers zorgen onbetaald voor een langdurig ziek of gehandicapt persoon. Zij doen dit niet vanuit een beroep, maar omdat zij een persoonlijke band met diegene hebben. Deze zorg is vaak dagelijks en kan niet zomaar beëindigd worden. 

Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar het kan ook erg belastend zijn. Mantelzorgers geven vaak aan dat ze hun grenzen overschrijden en hierdoor uit balans raken. Het Mantelzorgtrefpunt in Lunteren is een ontmoetingsplek. Een plek waar mantelzorgers, onder begeleiding, elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen met elkaar kunnen delen en hun hart kunnen luchten. 

Doel

Het doel is om mantelzorgers te steunen en te helpen om de zorg (langer) vol te houden en hulp te bieden bij het omgaan met eigen emoties en gevoelens. Het trefpunt organiseert ook themabijeenkomsten over bijvoorbeeld omgaan met lastige mensen, over zorg en flexibiliteit of omgaan met verlies. Daarnaast organiseert het mantelzorgtrefpunt regelmatig sociale en creatieve activiteiten. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. ‘Rondje om de Koepel’ levert daar graag zijn steentje aan bij. Voor meer informatie over de activiteiten van het Mantelzorgtrefpunt, kijk je op www.mantelzorgtrefpunt.nl.

Wil je ook een bijdrage leveren? Dan zie we je graag aan de start van de 1 km, 5 km of 10 km op 7 oktober en draag je automatisch bij aan dit mooie goede doel! 

Inschrijven kan via www.rondjeomdekoepel.nl

Lees hier de online krant van deze week.