Recordopbrengst kerstschilderij voor Stichting Make Memories

LUNTEREN – Traditiegetrouw siert de afdruk van een speciaal voor de kerstkrant geschilderd schilderij de voorpagina. Na publicatie wordt het schilderij beschikbaar gesteld voor een veiling, de opbrengst hiervan gaat dit jaar naar Stichting Make Memories.

Dit jaar kwam het schilderij uit de koker van Alide Bouwsema – Roelofs, van het Lunterse schildersechtpaar Jan en Alide Bouwsema. Haar expressionistische stijl viel in de smaak bij de lezers van de Lunterse Krant. Er was veel animo wat zorgde voor een opbrengst van maar liefst 740 euro. 

Alhoewel de schilder een carte blanche krijgt, wordt er meestal wel een herkenbaar deel van Lunteren gebruikt voor inspiratie. Dit is vaak, naast het goede doel, een motivatie voor de geïnteresseerde om een bod uit te brengen. Zo ook dit jaar. Het doek werd namelijk gekocht door Gert Quint en in ontvangst genomen door zijn dochter Romy Quint. Zij vertelde dat haar moeder Jouke vroeger een koffiezaak had aan de Dorpsstraat. Hierdoor hebben zij warme herinneringen aan deze plek. “Voor mijn ouders heeft het schilderij een warme herinnering en met de opbrengst kunnen hopelijk mooie herinneringen worden gemaakt,” vertelt Romy die een mooi bruggetje maakt tussen de twee onderwerpen.

Mocht je iemand willen opgeven voor een mooie herinnering of doneren? Ga dan naar stichtingmakememories.nl. Ben je geïnteresseerd in een schilderij of wil je les krijgen van het schildersechtpaar? Kijk dan op

bouwsema-roelofs.nl

Lees hier de online krant van deze week.