De nieuwe generatie tuinmachines werkt op accu

LUNTEREN – Al ruim 20 jaar verkoopt Bassa tuin/-gereedschappen aan de Goorsteeg in Lunteren gereedschap van diverse merken. Van heggenschaar tot robotmaaier, maar ook voor houtklovers en kettingzagen kun je bij hen terecht. Echter staat de ontwikkeling ook in de tuinmachine-branche niet stil. Eigenaar Arend Steenbeek: “De laatste jaren is de vraag naar accu gereedschap enorm toegenomen. Onze leveranciers passen hun aanbod daar op aan. Sinds dit voorjaar is er zelfs een zitmaaier op accu’s beschikbaar.”

Dezelfde accu voor alle machines

Het accugereedschap van Ego Power Tools is al langere tijd te vinden in de schappen bij Bassa. Uniek aan dit merk is dat zij 56 Volt techniek toepassen op hun lithium accu’s. Dit resulteert in de grootste energiecapaciteit in een handgedragen accu, wat de kracht geeft om brandstof aangedreven tuinmachines te overtreffen. Hoe groter de accu, des te meer capaciteit, kracht en looptijd. Arend: “We zien vaak dat onze klanten met een starter-set beginnen: Machine met oplader en accu’s. Zodra de accu’s eenmaal zijn aangeschaft is het eenvoudig om de set met meerdere machines uit te breiden.” Alle accu’s zijn namelijk uitwisselbaar met alle machines in het assortiment. Zo ook met de Z6, de nieuwe elektrische zero turn zitmaaier van het merk.

7500 m2 maaien zonder lawaai

De nieuwe zitmaaier van Ego is volledig elektrisch aangedreven en heeft een maaidek van 108 cm breed. De praktijk leert dat er met 6 volle batterijen tot meer dan 7500 m2 kan worden gemaaid. De machine wordt standaard geleverd met snellader, waardoor de accu’s in 2 uur weer helemaal vol zijn. Daarnaast is de Z6 voorzien van een geveerde stoel, verlichting, USB-aansluiting en bekerhouders.

Ervaring

“Ego is een kwaliteitsproduct, de afgelopen jaren hebben we positieve ervaringen opgedaan met het merk”, aldus Arend. “Dat blijkt ook uit de garantie die particulieren krijgen: 3 jaar op de accu’s en maar liefst 5 jaar op de machines!”  De Ego Z6 is, samen met alle andere machines van het merk, te bewonderen bij Bassa Tuin/-gereedschappen aan de Goorsteeg 19 in Lunteren.

Lees hier de online krant van deze week.