Viswedstrijden in de dorpen groot succes

REGIO – Eind juli waren er viswedstrijden in de dorpen Lunteren, Wekerom en Harskamp. Sportservice Ede, Malkander en visvereniging Voor Ons Plezier (VOP) sloegen de handen ineen geslagen en hebben deze wedstrijden georganiseerd.

De aanmeldingen liepen storm en binnen enkele dagen zat de viswedstrijd in Wekerom al vol. Daarom is er een extra wedstrijd in de laatste week van de zomervakantie.

De activiteit begon met uitleg over de regels van het vissen. Daarna kwamen de hengels tevoorschijn. Alle deelnemers kregen de hele avond een eigen zit plek. Na een goede voorbereiding, na verschillende keren de hengel in het water te hebben geworpen en een flinke portie geduld werden de vissen binnen gehengeld.

Tijdens de wedstrijden was er veel belangstelling van andere jeugd, ouders, broertjes en zusjes of andere geïnteresseerden. Of dit de vissen juist dieper liet zwemmen of dat ze toch nieuwsgierig werden laten we in het midden. Een enkele visser raakte geïrriteerd door het lawaai. Maar, ondanks dat, was het aanmoedigen vanaf de kant toch wel erg fijn. We kijken terug op een leuke week, vol enthousiasme, sportiviteit en vis-fanatisme.

SAM Zomerweek

Op het moment dat deze krant uit komt, is de SAM Zomerweek in de dorpen:

Donderdag 6 augustus: van 14.00-16.00 uur op het schoolplein in Otterlo

Vrijdag 7 augustus: van 14.00-16.00 uur bij de Sportbieb SAM in Harskamp

Vanavond (woensdagavond 5 augustus) is er voor de jeugd (12-25 jaar) op het Koningsveld in Harskamp het spel Archery Tag.