Nieuws
Het is wellicht een enkeling opgevallen, maar sinds vrijdag 1 juli, spurt notaris Drapers niet meer door het dorp naar het postkantoor. Dus geen talloze begroetingen van “Hallo”- “Goedemorgen” – “Hoe is het er mee?”. Het wordt rustiger rond de klok van 8 uur in de Dorpsstraat van en naar de postbalie.
Per 1 juli is namelijk bij een Koninklijk Besluit aan mr. Hugo Drapers eervol ontslag verleend en is |mr. Maarten Vriens tot zijn opvolger benoemd. “Je wordt als notaris namelijk door de Koning benoemd. Het is allemaal redelijk formeel”, is de verduidelijking van Hugo Drapers.
Ruim 21 jaar was Drapers het notariële gezicht van Lunteren en verbonden aan het kantoor van ‘Van Putten Van Apeldoorn’. Ook na zijn opvolging door Vriens blijft hij nog betrokken bij Van Putten Van Apeldoorn.
Notaris_Hugo_Drapers
De gaande, Hugo Drapers (achtergrond), en de komende man, Maarten Vriens.
 
Na eerst 3 jaar in Dordrecht te hebben gewerkt als kandidaat-notaris en daarna 3 jaar in Krimpen aan den IJssel, kwam de jonge Drapers in Ede terecht. Geen onbekend terrein voor hem, want zijn vader was er als grondlegger van het kantoor, notaris van 1968 tot 1982, waarna hij werd opgevolgd door Gerrit van Putten, die helaas veel te vroeg is overleden.
“Ik reageerde op een advertentie ,waarin een kandidaat-notaris werd gevraagd bij ‘Van Putten’. Natuurlijk wist ik ook wel dat mijn naam niet onbekend was. Maar ik wilde de officiële sollicitatieprocedure volgen.”
Van Putten zag het wel zitten en één van de eerste vragen was: “Wanneer kun je eigenlijk beginnen?”
“Het was inderdaad een kort sollicitatiegesprek.”
 
Lunteren kwam in beeld toen de voorganger van Hugo Drapers, notaris Van Driel in 1995 aangaf te willen stoppen. “In Lunteren had mijn vader al vele vaste klanten. Lunteren was dus niet onbekend voor mij. Daarna ben ik op 1 juli 1997 benoemd tot notaris.”
Na 21 jaar heeft Hugo Drapers afgelopen donderdag 30 juni het stokje overgedragen aan zijn opvolger Maarten Vriens.
Drapers: “Het was een voorrecht om in het mooie dorp Lunteren notaris te zijn. Van de gelegenheid maak ik graag gebruik om al mijn klanten voorzover ik dat niet op een andere manier heb kunnen doen, hartelijk te danken voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld.”
 
In de jaren dat Drapers notaris was is wel het een en ander veranderd. “De klant is mondiger geworden. Een heel goede ontwikkeling. Vroeger kwam de klant met vragen. Je zocht het dan uit en besprak de zaak met de klant. Dat traject kostte veel tijd. De klant komt tegenwoordig beslagen ten ijs, door o.a. het gebruik van internet. Of ze hebben bijvoorbeeld in de krant iets gelezen en willen weten hoe dat zit. Men bereidt zich dus veel beter voor.
Vriens vult aan: “De wijze van benadering van de klant is ook veranderd in de loop van de tijd.. Je komt, bijvoorbeeld met het geven van lezingen over belangrijke onderwerpen veel vaker buiten kantoor. Ook het gebruik van sociale media en het maandelijkse inloopspreekuur op de laatste vrijdag van de maand in het Westhoffhuis geven die verandering weer. Denk ook aan een situatie dat mensen slecht ter been zijn of om een andere redenniet naar kantoor kunnen komen, dan is het geen enkel punt om naar de klant toe te gaan. bij hem of haar thuis. De benadering is dus heel anders geworden. Beiden, Drapers en Vriens, geven aan het een boeiend vak te vinden. Maarten: “Geen dag is hetzelfde. Door het gesprek aan te gaan met klanten,komen we erachter hoe we onze klanten het beste kunnen helpen en adviseren. Je moet als notaris ook snel kunnen schakelen in onverwachte situaties en op de hoogte zijn wat er speelt. Deze dingen maken dit vak mede zo boeiend en afwisselend. Dit is een heel leuk vak”.
 
Maarten Vriens draait al geruime tijd mee in Lunteren en heeft er zijn plek met zijn gezin helemaal gevonden.
Hij studeerde af in 2001 en trad in 2009 toe tot het notariskantoor ‘Van Putten van Apeldoorn’.
Maarten is het nieuwe notariële gezicht van Lunteren. Veel grote veranderingen zullen er zo een twee drie niet volgen. Ook hem zal menig Lunteraan door het dorp kunnen zien fietsen op weg naar de post.
 
Maarten tot slot: “Van Putten Van Apeldoorn notarissen is een mooi kantoor en graag neem ik het stokje van Hugo over en zal ik mij graag maximaal inspannen voor de Lunterse bevolking.
Ook vanaf 1 juli is men zoals vanouds van harte welkom op ons kantoor voor alle vragen op notarieel gebied!