Nieuws
Onlangs opende Cora van Wijnen haar ‘Care for Women’ praktijk in het Gezondheidscentrum Lunteren. Zij is HBO verpleegkundige in het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede en heeft ervaring in de omgang met patiënten/cliënten. “Vertrouwen geven en op een goede wijze bijstaan en helpen”, is de basis volgens Cora. Kortom begrip voor haar situatie en een luisterend oor.
Cora_van_Wijnen 
Cora over voor wie bijvoorbeeld haar praktijk bedoeld kan zijn. “Hormonale problemen voor en na de menstruatie, anticonceptieklachten, moeilijk zwanger raken, alles wat met vrouwelijke hormonen te maken heeft. Als de hormoonbalans verstoord is kunnen veel lichamelijke en psychische klachten ontstaan.”
Ze hebben niet alleen invloed op je lichaam, maar spelen ook een grote rol in hoe jij je voelt. Als je hormoonbalans verstoord is kunnen dan ook veel lichamelijke en psychische klachten voorkomen. Je kunt hierbij denken aan overgangsklachten, deze kunnen al rond je 40e beginnen en tot zeven jaar (!) duren. Hier is gelukkig veel aan te doen door begeleiding middels ondersteunende gesprekken en leefstijladviezen/ eventueel gebruik van supplementen. Een kort traject bij de hiervoor opgeleide specialiste helpt bij het herstellen van de hormonale gezondheid.
 
“De meeste klachten zijn met drie tot vier consulten te verhelpen. Belangrijk is dat de cliënt gehoord kan worden en dat er serieus met de problemen wordt omgegaan. Soms wordt het allemaal net even te veel voor ze. Dan is ‘Care for Women’ er voor ze. Je merkt dan dat door alleen maar te kluisteren veel emotie en de daaraan verbonden klachten weg genomen kunnen worden. Of sterk ingepekt.”
 
‘Care for Women’ is niet leeftijdsgebonden. “het is voor alle vrouwen ook de jonge meiden in de pubertijd. “Ik weet wat het is dat jongen mesjes/vrouwen op jonge leeftijd met overgangsproblemen te maken krijgen. Het geeft veel voldoening ze hierin te kunnen helpen. Door goed te luisteren en oprecht te zijn en de aandacht te geven.” Met haar afrondende universitaire masterstudie Levenslooppsychologie weet Cora in haar ‘Care for Women’ praktijk tot de kern van de problemen te komen.
Stress, de overgang en veel mantelzorgers ervaren klachten die hieraan gerelateerd zijn. Oplossingen kunnen zijn, het aanpassen lichaamsbeweging, wanneer kies je de momenten voor ontspanning, een veranderend voedingspatroon, door bijvoorbeeld meer en vaker groente te eten, het aanpassen van de leefstijl. Mogelijkheden waarmee klachten kunnen worden verholpen, althans beheersbaar blijven.
 
Een behandeling bij ‘Care for Women’ wordt door de meeste zorgverzekeringen, zonder dat er huisartsconsult nodig is, vergoed vanuit het aanvullende pakket. Dit betreft drie consulten. “Maar”, geeft Cora aan: “De meeste klachten zijn met drie of vier consulten wel verholpen.”
“Ik wil graag bijdragen aan het verbeteren van het leven van mijn cliënten. Dat ze weer zonder zorg en angst verder kunnen.”