Nieuws
Om me heen hoor ik verschillende mensen over de griep. Die kun je nooit helemaal voorkomen. Maar er zijn wel manieren om de kans een stuk kleiner te maken. Deze tips helpen u een handje.
Vitamines: maar welke?
Veel mensen kennen vitamine C om hun weerstand te verhogen. Een prima keuze. Maar deze zorgt soms voor maagklachten. Als u een potje aanschaft, neem dan b.v. Ester-C of calciumascorbaat. Ascorbinezuur daarentegen veroorzaakt weleens maagpijn.
Vitamine D3 maakt u onder andere aan door zonlicht. U kunt deze vitamine het hele jaar door slikken, maar zeker in de winter is het de moeite waard om uw lichaam hiervan extra te voorzien.
Handen wassen
Was wat vaker uw handen. Een groot deel van de besmetting vindt plaats door het aanraken van plekken waar het griepvirus zit. Deurknoppen, toetsenborden en andere voorwerpen die iedereen aanraakt. En mensen hoeven geen griepverschijnselen te vertonen om u toch te kunnen besmetten. Juist de dagen voordat de eerste symptomen optreden is de kans op besmetting het grootst.
Hoest of nies in uw elleboogholte in plaats van in uw hand. Daarmee voorkomt u dat u andere mensen weer besmet door dingen aan te raken of anderen een hand te geven.
Frisse lucht
Ventileer uw (slaap)kamer regelmatig. 10 minuten is voldoende voor voldoende frisse lucht. Is er op kantoor een raam? Zet dat dan ook af en toe even wijd open.
En heeft u dan toch de griep?
Er zijn verschillende homeopathische middelen die zorgen dat u minder last heeft van de griep en dat u er sneller bovenop bent. Welk middel past is afhankelijk van hoe uw griep verloopt. Doen spieren u pijn en heeft u hoge koorts, afgewisseld met koude rillingen dan past een ander middel dan wanneer u zich vooral slap voelt en nauwelijks uw bed uit kunt. Als u me vertelt hoe uw griep verloopt (en dat kan ook telefonisch) dan geef ik u het juiste middel. Homeopathie is maatwerk en daarom wil ik graag wat meer weten. Bel gerust.
Monique du Pau
Homeopaat voor mens en dier www.homeopathie-dupau.nl