Nieuws
Maandag 24 oktober is in Ederveen de vijfde locatie van de Calvijnschool geopend. Deze locatie is gevestigd in het oude gebouw van de tennisvereniging. De openingshandeling werd verricht door wethouder Weijland van de gemeente Ede, die onder het toeziend oog van alle leerlingen en een groot aantal ouders een lint doorknipte.
locatie_Calvijnschool_geopend 
De Calvijnschool telt in totaal 415 leerlingen. In het hoofdgebouw volgen zo’n 250 leerlingen de lessen. De anderen zitten verspreid over het dorp. Dat is in de Julianaschool, een unit bij de Julianaschool en een voormalig restaurant. Deze week kwam daar dus het oude clubgebouw van de tennisvereniging bij.
Volgens directeur N.B. Postema vindt er al bijna tien jaar met de gemeente overleg plaats over een eventuele nieuwbouw. De grond hiervoor is inmiddels aangekocht.
 
Postema: „Vorig jaar april nam de gemeenteraad het besluit dat de beide Ederveense scholen nieuw mogen gaan bouwen. Er zou in dat jaar ook besloten worden wanneer de nieuwbouw plaats zou gaan vinden. Dat is tot nu toe echter nog niet bekend. We hopen dat deze nieuwbouw snel wordt gerealiseerd.”
Bij de openingshandeling zongen de kinderen de wethouder een liedje toe: „1-2-3-4-5 wacht even. Wanneer komt locatie zeven? We blijven liever bij elkaar. Wanneer is de nieuwbouw klaar?”