Nieuws
De Ederveense damclub DCE heeft zaterdag 30 januari met een feestavond voor de leden het jubileum van het 50-jarig bestaan van de vereniging in de vaste speellocatie De Zicht gevierd. Het bestuur is trots op het feit dat de Ederveense damclub al zoveel jaren bestaat en een begrip is in de damwereld. DCE, is een gezonde vereniging, in1966 gestart met een handjevol leden en gegroeid tot een van de grootste dam-verenigingen in de regio. Bij DCE staan gezelligheid en liefde voor het spel centraal.
Damclub_DCE_bestaat_50_jarig 
Dat het goed gaat met de Ederveense dammers blijkt wel uit het aantal leden dat
op dit moment op 37 staat. Het draaiende houden van de vereniging vergt van het bestuur de nodige inspanningen. De damsport wordt in Ederveen onder meer gepromoot door de traditionele simultaanwedstrijden tijdens de ’t Eereveensedag en de gezellige feestavonden, waarbij ook de partners van de leden worden betrokken. De dammers van DCE zijn verdeeld in drie categorieën.
Voor de A-groep komen leden uit welke ook in de Bondscompetitie spelen met DCE 1, DCE 2 en DCE 3. De recreanten zijn ondergebracht in de B-groep.
 
Het eerste team van DCE komt uit in de Bondscompetitie Eerste klas van de Gelderse Dambond district Noord, een hele mond vol! DCE 2 en DCE 3 komen eveneens uit in het district, maar dan in de tweede klasse.
Liefhebbers van de damsport worden uitgenodigd eens vrijblijvend binnen te stappen tijdens de wekelijkse verenigingsavond in dorpshuis De Zicht in Ederveen. Deze wordt gehouden op de dinsdagavond, vanaf 20.00 uur.
 
Voor meer informatie over DCE en het dammen in het algemeen kan men contact opnemen met voorzitter: s4winden@hetnet.nl
 
Tijdens het jubileumfeest werden een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet voor hun verdienste voor de club.
V.l.n.r. Wim Willemsen 25 jaar lid waarvan diverse jaren bestuurslid. Ben van Beek 50 jaar (ere) lid waarvan 37 jaar voorzitter. Rik van de Weerd is ook 25 jaar lid en maakt deel uit van het huidige bestuur en Jan Lagerweij 50 jaar lid waarvan ook diverse jaren in het bestuur. Tevens ontvingen zij van de Gelderse Dambond een onderscheiding.