Jorisbrood

Jorisbrood

Er zijn drie bakkers in Lunteren. Boone, Van Voorthuizen, en Klok.
Het zijn alledrie warme bakkers. Maar sinds kort hebben we er een nieuwe bakker bij. Namelijk Joris. En Joris is een kouwe en natte bakker. Hij geeft een warme hand en het is een aardige vent. Maar zijn brood ligt niet in de warmte te rijzen. Hij gebruikt een poolish.

Zijn brood bestaat alleen uit water, meel en Keltish zout. Het is biologish en bevat geen bestrijdingsmiddelen of broodverbeteraars.

In plaatst van gist te gebruiken wordt een poolish gemaakt. Dat is een mengsel van meel, water en een beetje desem. Bij poolish fermenteert de helft van het meel de hele nacht in water
en een klein beetje desemcultuur. De andere helft van het meel en rest van het
water met het zeezout wordt de volgende dag toegevoegd. Poolish is na zuurdesem
de beste bakmethode als gaat om smaak, houdbaarheid en de spijsvertering.
 

Joris

 

Handwerk 

De broden worden met de hand gevormd. Daardoor kan er veel water worden
toegevoegd aan het deeg. En water is dé broodverbeteraar van moeder natuur.

Het resultaat is een heerlijk brood. Heel anders dan dat je gewend bent van de warme bakker. Het is brood van vroeger. Zo lekker dat zelfs de kinderen van klein tot groot het lusten en naturlijk de volwassenen.

Joris bakt verschillende soorten brood. Wit, bruin, brood met rogge, volkoren. Brood met maanzaad, met olijven en met rozijnen en tenslotte speltbrood. Voor iedereen wat wils


Meer weten?

 
Als je een Jorisbrood wilt bestellen kun je een mailtje sturen naar joris@remeker.nl. Hij kan je dan ook een overzicht sturen van alle broden met de prijslijst en de bestelmethode.

Eet smakelijk!