Lunterse bedrijvengids

Lunteren Actief / SSCVL Logo

Sociaal-Cultureel Vormingswerk Lunteren

SSCVL / Lunteren Aktief

Dorpshuis Het Westhoffhuis en Buurtcentrum De Schakel zijn beide gevestigd in Lunteren, Gemeente Ede. Beide locaties staan onder leiding van het dagelijks bestuur SSCVL, "Stichting voor Sociaal-Cultureel Vormingswerk Lunteren". Zij bieden een ruim aanbod van cursussen en activiteiten. Zo is er regelmatig een wisseling in het programma van de aangeboden activiteiten.


Dorpshuis Het Westhoffhuis

Dorpshuis Het Westhoffhuis biedt o.a. onderdak aan Cultura (bibliotheek) en sinds mei 2018 aan de Rabobank. Het centrale deel is een open ruimte, Het Plaza genoemd, met een moderne keuken, een bar, biljarts, leestafel en computerplekken.

Buurtcentrum De Schakel

Buurtcentrum De Schakel is het centrale ontmoeting- en informatiecentrum voor de bewoners van Lunteren.  Het levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van de leefbaarheid en sociale samenhang in het dorp Lunteren.
Dit huis van de buurt is een plaats waar men elkaar altijd, in een ongedwongen sfeer kan ontmoeten, een krant kan lezen, een dagelijks kop koffie kan drinken, enzovoort.Ook worden er veel (wekelijks terugkerende) laagdrempelige activiteiten georganiseerd. De professionele keuken biedt veel mogelijkheden op culinair gebied. Nu al kunt u dagelijks aanschuiven bij onze lunch en elke 1e en 3e woensdag van de maand wordt er een drie gangen diner gekookt.

De Vraagbaak

Wat is De Vraagbaak?

De Vraagbaak is hét servicepunt van SSCVL dat vrijwillige hulp biedt aan Lunterse dorpsgenoten.In ieders leven kan een periode aanbreken waarin het tijdelijk of langere tijd niet meer lukt in en om huis alles zelf te doen. Maar waar kun je dan terecht? Er zijn (gelukkig) heel veel instanties die hulp bieden; maar wie kan waarmee helpen? En wat als je hulp nodig heb bij iets waar professionals niet helpen kunnen? Dan kunt u contact opnemen met De Vraagbaak. Onze welzijnsadviseurs helpen u de weg te vinden naar de juiste hulp. Al in 2011 ontstond De Vraagbaak Lunteren door een aantal inwoners van Lunteren die zich inzetten om hulp en advies dichter bij Lunteranen te brengen. Zij richtten Stichting De Vraagbaak op. In 2018 besloot deze stichting samen te gaan met het SSCVL, om zo hun krachten te bundelen. De Vraagbaak is nu een centraal punt:

1. waar iedereen in Lunteren met een hulpvraag terecht kan

2. dat zichtbaar is en gemakkelijk te bereiken

3. dat vijf dagen per week open is

4. dat zich inzet om te groeien, zodat we in de toekomst nog meer service aan inwoners van Lunteren kunnen bieden.  De missie van De Vraagbaak is om inwoners van Lunteren te helpen bij het zoeken naar de juiste hulp. We brengen de zorgzame samenleving binnen de dorpsgemeenschap van Lunteren dichterbij, letterlijk en figuurlijk.

Wat doet De Vraagbaak?

De Vraagbaak zorgt dat dorpsgenoten met een hulpvraag in contact komen met de juiste vrijwilligers.We hebben een groep trouwe en actieve vrijwilligers die klaar staat om te helpen waar nodig. Denk bijvoorbeeld aan tuinieren na een operatie, vervoer naar de kapper of het ziekenhuis, hulp bij de computer of reparaties aan huis. Maar ook vele andere hulpvragen beantwoorden wij. Meer informatie over onze diensten vindt u hier (link naar activiteiten). We denken graag mee voor een passende oplossing van uw probleem. Zo werken we nauw samen met andere vrijwilligersorganisaties in de regio. Onze welzijnsadviseurs zijn goed op de hoogte van de services die andere organisaties bieden. Past uw hulpvraag precies bij het aanbod van een collega organisatie? Wij helpen u om met hen in contact te komen.

 

SSCVL / Lunteren Aktief

  • Dorpsstraat 28
  • 6741 AL Lunteren

Staat jouw bedrijf er nog niet bij? of kloppen de gegevens niet meer?

Neem contact op