Reisapotheek

Homeopathie op reis: de top 3

Met de vakantie in het vooruitzicht is het handig om uw reisapotheek nog eens na te lopen. Behalve de gebruikelijke inhoud van een verbandtrommel ontbreken enkele homeopathische middelen nooit in mijn koffer. Voor allerlei kwalen en kwaaltjes op vakantie is er een oplossing. Hier de top 3 van middelen die mij al vaak van pas zijn gekomen.

1. Arnica montana

Arnica montana werkt snel bij klachten na b.v. een val en blauwe plekken. Heeft u jonge kinderen die nogal eens van een klimrek vallen of uit een boom? Met Arnica zijn ze snel weer op de been en hebben ze veel minder pijn. Ook als u een sportieve vakantie gaat houden mag dit middel niet ontbreken na een sportblessure.

2. Arsenicum album

Arsenicum album gebruikt u bij diarree na te veel koude drankjes en ijsjes. Nu zijn er meer middelen die werken bij reizigersdiarree en dit middel werkt vooral bij waterdunne diarree met een brandend gevoel. Verloopt het bij u meestal anders? Dan is een ander middel wellicht beter werkzaam.

3. Cocculus indica

Ziet u nu al op tegen de autorit omdat uw kind zo wagenziek wordt? Dan kan dit middel de reis een stuk prettiger maken. Het werkt bij reisziekte waarbij het kind graag wil liggen in de auto, misselijk en duizelig is.
Herkent u dit beeld niet? Wil uw kind b.v. liever rechtop zitten met het raam open? Dan zijn er andere middelen die beter passen bij de manier waarop uw kind reisziek is. Homeopathie is maatwerk: het middel moet passen bij de klachten die u heeft maar ook bij de omstandigheden die het beter of slechter maken. Informeer gerust als u vakantiekwaaltjes voorziet en die dit jaar voor wil zijn. www.homeopate.nl.
Alvast een fijne zomer en vakantie zonder kwaaltjes.

Monique du Pau

De rubriek ‘Gezondheid’ wordt o.a. verzorgd door:
Monique du Pau – www.homeopate.nl

Klassiek homeopaat voor mens en dier
Lage Veldweg 18
6741 JL Lunteren
06-30651623