De stomme papegaai

 In de afgelopen tien jaar heb ik allerlei dieren behandeld met “gewone” klachten als jeuk of diarree, maar ook hele bijzondere verhalen gehoord. Een papegaai die zo geschrokken is van een inbreker dat hij niet meer kan praten. Een big die maar niet groot wil groeien. Een hond die bang is voor de maan.
Neem nu de papegaai. Die stond in de antiekwinkel van zijn eigenaar en kletste wat af. Op een nacht is de kooi, samen met een aanzienlijke hoeveelheid antiek, uit de winkel gestolen. Wat schetste de verbazing van de eigenaar toen de papegaai op een ochtend weer voor de deur stond. Kennelijk had de dief spijt van zijn daad. Het kon niet zo zijn dat hij het geklets van de papegaai zat was, want daar was de vogel mee gestopt. Voorheen praatte hij honderduit maar dat was afgelopen. De schrik zat er goed in. En dat zat de eigenaar niet lekker. Maar wat moet je dan? Hoe krijg je een geschrokken papegaai weer aan het praten? Met homeopathie. Er is een homeopathisch middel, Aconitum, wat helpt bij klachten na grote schrik. Het hielp de papegaai weer om te gaan praten (want ja, dat gebeurde binnen een paar dagen). Zo helpt het, in “gewonere” gevallen, ook honden die zich rot zijn geschrokken van vuurwerk en niet meer de straat op willen. Of een paard wat weigert om voorbij een bosje te lopen waar ooit een Quad uit tevoorschijn is gekomen.
Die bijzondere verhalen zijn voor mij de krenten uit de pap. Zoeken naar een middel wat zorgt dat de papegaai zich weer zo lekker voelt dat hij gaat praten. Homeopathie kent voor de meest uiteenlopende klachten een oplossing. Maar een stomme papegaai kom ik niet elke dag tegen.
Heeft u een dier met een vreemd, moeilijk of langdurig probleem? Laat het me weten. En misschien is het binnenkort opgelost. www.homeopate.nl of info@mdupau.nl .

Monique du Pau

De rubriek ‘Gezondheid’ wordt o.a. verzorgd door:
Monique du Pau – www.homeopate.nl

Klassiek homeopaat voor mens en dier
Lage Veldweg 18
6741 JL Lunteren
06-30651623