Mijn eerste column

Dit is mijn eerste column voor de prachtig vernieuwde website Lunteren.com. Ik ben Monique du Pau, klassiek homeopaat voor mens en dier in Lunteren. Voortaan leest u regelmatig mijn bijdragen over gezondheid. Liefst over dingen waar veel mensen, en soms dieren, last van hebben. Zodat u er wellicht uw voordeel mee kunt doen. Eens kijken op de wereldranglijst; wat komt er nu eigenlijk veel voor? De ziekte waar mijn column over gaat neemt wereldwijd de vierde plaats in. Het is iets waar mensen vaak niet graag over praten. Waar ze zich zelfs voor schamen.  En wat ook wel past bij deze donkere tijd van het jaar. Maar waar ze gelukkig iets aan kunnen doen. Mijn eerste column gaat over een depressie.

Een depressie is meer dan een dipje. Nergens zin in, somberheid, moe, angstig, slecht slapen. Een depressie kan zich op allerlei manieren uiten en dit zijn enkele voorbeelden. Maar ook onrust of juist heel passief zijn, huilbuien, schuldgevoel, meer of juist minder honger kunnen tekenen zijn. Een depressie uit zich door allerlei symptomen.  Herkent u dit? En bent u met deze klachten al eens langs uw huisarts geweest? Want een depressie kan grote gevolgen hebben. Het levert een bijdrage aan het ontstaan van hart- en vaatziekten. Het verlamt u, zorgt dat alles waar u eerst plezier in had niet meer leuk is. Het zorgt voor ziekteverzuim op het werk, meer dan welke ziekte ook. Want ja, het is een ziekte. Depressies zijn erfelijk. Ze kunnen te maken hebben met een verstoring in de balans van bepaalde stoffen in de hersenen, of met een afwijkende hersenactiviteit. Ook na een ingrijpende gebeurtenis zoals een overlijden, scheiding, ontslag of de geboorte van een kindje wat zorgt voor slapeloze nachten kunnen aanleidingen zijn. Zonder hulp is het vaak moeilijk om eruit te komen en hulp is nodig om te zorgen dat u er in de toekomst niet opnieuw last van krijgt.

Gelukkig is er iets aan te doen. Psychotherapie helpt om anders naar uw situatie te kijken en dingen te veranderen, waardoor u ze anders beleeft. Daarnaast is sporten en bewegen in de buitenlucht vooral de laatste jaren een manier gebleken om een lichtere depressie te lijf te gaan. Antidepressiva kunnen u helpen om uw angst, onrust en somberheid te onderdrukken. Geen blijvende oplossing, maar wel handig om tijdelijk van het nare gevoel af te komen. En als homeopaat kan ik klassieke homeopathie natuurlijk niet onvermeld laten. Homeopathie helpt u ook uit een depressie. Zonder schadelijke bijwerkingen. Herkent u zichzelf in deze column? Onderneem dan actie om 2015 beter te beginnen.

Wilt u reageren? Of heeft u suggesties voor een onderwerp? Laat het mij weten: info@homeopate.nl. Meer informatie over mij? www.homeopate.nl.

Monique du Pau

De rubriek ‘Gezondheid’ wordt o.a. verzorgd door:
Monique du Pau – www.homeopate.nl

Klassiek homeopaat voor mens en dier
Lage Veldweg 18
6741 JL Lunteren
06-30651623