Klachten na vaccinatie

Josine is 11 maanden en gevaccineerd volgens schema. Elke keer is ze er dagenlang hangerig van geweest. Ze heeft hoge koorts gekregen en haar moeder vond haar erg lang uit haar doen. Ze ziet op tegen de volgende vaccinaties, die ze binnenkort zou moeten krijgen.
En Josine is niet de enige. Vaccinaties verlopen niet altijd probleemloos. Bijwerkingen en klachten als koorts, zich niet lekker voelen of roodheid en pijn rond de prikplek komen vaak voor. Zuigelingen slapen na de inenting soms onrustiger of hebben meer slaap nodig. Na een vaccinatie kan het ook gebeuren dat uw kind langdurig gaat huilen of zeer hoge koorts krijgt.
Ernstige bijwerkingen die zelden voorkomen zijn b.v. koortsstuipen, buiten bewustzijn raken, heftige uitslag of verkleurde benen. Raadpleeg in zulke gevallen altijd uw huisarts en informeer het bijwerkingencentrum Lareb. Wilt u meer weten over vaccinaties en de bijwerkingen? Naast de informatie van het consultatiebureau is er ook de website www.nvkp.nl, die vaccinaties kritisch belicht. Zij organiseren ook lezingen door het hele land over inentingen bij uw kind.
Als homeopaat zie ik geregeld kinderen die na een vaccinatie niet meer de oude zijn geworden. Ik begin dan altijd met het geven van het homeopathisch middel wat gemaakt is van het vaccin waarna het mis ging. Je ziet een kind dan meestal opknappen. Is uw kind na de prik veranderd of ziek geworden? Of wilt u meer weten? Mail gerust: info@homeopate.nl.

Monique du Pau

De rubriek ‘Gezondheid’ wordt o.a. verzorgd door:
Monique du Pau – www.homeopate.nl

Klassiek homeopaat voor mens en dier
Lage Veldweg 18
6741 JL Lunteren
06-30651623