Homeopathie rond zwangerschap en bevalling

De laatste tijd heb ik veel contact met Tijd voor Verloskunde, de verloskundigenpraktijk in Lunteren. Het bijzondere aan die praktijk vind ik dat ze hun naam waarmaken. Behalve de zorg die je verwacht, is er tijd voor extra aandacht en informatie. Denk aan een zwangerschapscursus waarin b.v. de bevalling, borstvoeding, gezond bewegen en babymassage aan de orde komen. En koffie-ochtenden na de bevalling om naast gezellig samenzijn ook nuttige tips te horen die je als kersverse moeder misschien best kunt gebruiken. Ik kende het niet van mijn eigen kraamtijd en heb nu al veel dingen gehoord waarvan ik denk: had ik het toen maar geweten….

Als homeopaat mag ik ook mijn steentje bijdragen. En dat is vaak dankbaar werk, vooral als gebroken nachten daardoor iets minder gebroken worden. Neem nu krampjes bij baby’s. Om te kijken welk homeopathisch middel het beste past wil ik meer weten. Wanneer zijn er krampjes? Na de voeding, ’s avonds laat of midden in de nacht? En wat maakt het beter? Als je het kindje op zijn buikje wrijft, met hem rondloopt of als hij zich strekt? Spuugt hij na het eten? Al die informatie gebruik ik om een homeopathisch middel te vinden wat kan helpen om de krampjes te verminderen.

Tegenwoordig is resistentie tegen antibiotica regelmatig in het nieuws. Doordat bacteriën minder of niet meer reageren hierop, kunnen ziektes als een longontsteking in de toekomst wellicht minder goed behandeld worden. Het is daarom belangrijk om antibiotica zo min mogelijk in te zetten. En bij het geven van borstvoeding komt soms een borstontsteking voor, waarbij ook antibiotica kunnen worden ingezet. Bij de eerste signalen van borstontsteking is homeopathie een alternatief. Als het passende homeopathische middel dan wordt ingenomen kunnen antibiotica vaak worden voorkomen. Het is veilig voor moeder en kind en de borstvoeding kan gewoon worden doorgegeven.

Zo zijn er nog veel meer situaties rond de zwangerschap en bevalling waarin homeopathie klachten kan verlichten. Denk aan misselijkheid, bekkenproblemen, het opzien tegen de bevalling. Wilt u meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op. info@mdupau.nl of 06-30651623.

Monique du Pau

De rubriek ‘Gezondheid’ wordt o.a. verzorgd door:
Monique du Pau – www.homeopate.nl

Klassiek homeopaat voor mens en dier
Lage Veldweg 18
6741 JL Lunteren
06-30651623