Griep

Jos loopt mijn praktijk binnen met kleine oogjes en een zakdoek bij de hand. Hij is geveld door de griep. Snotteren, een harde en pijnlijke hoest en hevige hoofdpijn, die nauwelijks beter wordt door een pijnstiller. Nu is Jos vaker geweest voor een homeopathisch consult en twee jaar geleden heb ik hem snel van een griep af kunnen helpen waar hij behoorlijk ziek van was. Als homeopaat kijk ik naar de symptomen waar hij last van heeft. Dit jaar springt de hoofdpijn eruit. Niet alleen bij Jos, ik hoor het ook van veel andere mensen. Twee jaar geleden daarentegen had Jos veel last van pijnlijke botten en was hij erg moe. Hij krijgt nu een ander homeopathisch middel dan twee jaar geleden. Want homeopathie is maatwerk. Het middel moet passen bij de klachten die iemand heeft. Dan werkt het snel en efficiënt.
Drie dagen later belt Jos me. Hij voelt zich veel beter en de hoofdpijn is over. Dat is fijn om te horen. Na het weekend gaat hij weer aan het werk.
Griep is niet helemaal te voorkomen. Maar de volgende tips helpen om het risico kleiner te maken.
  • Veel mensen kennen vitamine C om hun weerstand te verhogen. Vitamine D3 speelt minstens zo’n belangrijke rol en is eenvoudig te verkrijgen bij de drogist. Deze vitamine maakt het lichaam aan door zonlicht maar in ons klimaat is die in de winter vaak ver te zoeken. U kunt deze vitamine het hele jaar door slikken, maar zeker in de winter is het de moeite waard om uw lichaam van extra vitamine D3 te voorzien.
  • Was wat vaker uw handen. Een groot deel van de besmetting vindt plaats door het aanraken van plekken waar het griepvirus zit.
  • Hoest of nies in uw elleboog in plaats van in uw hand. Daarmee voorkomt u dat u andere mensen weer besmet.
Heeft u ondanks deze adviezen toch last van de griep? En wilt u er sneller en zonder schadelijke bijwerkingen vanaf? Bel me voor een afspraak. Dan kijk ik welk middel het beste past bij u en uw klachten.

Monique du Pau

De rubriek ‘Gezondheid’ wordt o.a. verzorgd door:
Monique du Pau – www.homeopate.nl

Klassiek homeopaat voor mens en dier
Lage Veldweg 18
6741 JL Lunteren
06-30651623